2019-05-23 12:41


Sindicatele din Poliţie nu renunţă la PROTESTELE din faţa MAI, din 24 martie. Poliţiştii acuză discriminare în salarizare

 |  13:44
Sindicatele din Poliţie nu renunţă la PROTESTELE din faţa MAI, din 24 martie. Poliţiştii acuză discriminare în salarizare

Sindicatul Poliţiştilor a anunţat că protestul din faţa sediului MAI din 24 martie nu va fi reprogramat, în ciuda vremii nefavorabile. La manifestaţie sunt aşteptate opt sindicate ale Poliţiei, precum şi cele ale penitenciarelor, oamenii fiind nemulţumiţi de modificările în salarizare.

"Motivele care ne-au determinat să declanşăm conflictul de muncă şi să ieşim în stradă, în această lună - când sărbătorim Ziua Poliţiei Române, pe 25 martie -, pentru a ne revendica drepturile, prin toate formele legale de protest, sunt generate de eşecul dialogului social şi de indiferenţa factorilor decidenţi faţă de problemele grave care afectează, deopotrivă, interesele poliţiştilor şi personalului contractual din MAI, sistemul de ordine publică, în ansamblu, dar şi climatul de siguranţă civică. În esenţă, cauzele care au generat acest conflict de muncă sunt: discriminarea poliţiştilor/personalului contractual cu privire la aplicarea Legii 153/2017 (care este doar privilegiul aleşilor şi al unor categorii bugetare); salarizarea precară a poliţiştilor/personalului contractual; subfinanţarea M.A.I. şi logistica deficitară; tergiversarea modernizării Statutului poliţistului; deficitul de personal şi lipsa unei protecţii reale a poliţiştilor; planificarea abuzivă în serviciul de permanenţă la domiciliu; modificările aduse Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat", au explicat, într-o postare pe Facebook, Federaţiei Sindicatelor Naţionale a Poliţiştilor şi Personalului Contractual (FSNPPC).

Calendarul manifestaţiilor din Capitală este următorul: - 22-23 şi 26-30 martie 2018, orele 10:00-13:00, pichetarea sediului M.A.I.;- 24 martie 2018, orele 09:00-12:00 – miting în P-ţa Revoluţiei nr. 1 (M.A.I.); orele 12:00-13:00 – marş spre P-ţa Victoriei (Guvern); orele 13:00-16:00 – protest în faţa Guvernului.

Recent, Camera Deputaţilor a adoptat modificarea OUG 91/2017, în calitate de for decizional, prin care a fost stabilit ca orele suplimentare pe care le fac poliţiştii să fie plătite cu 75% din solda lor de bază, în condiţiile în care se încadrează în limita de 3%.

Opt sindicate din Poliţie au încheiat un protocol de colaborare, obiectivul fiind crearea unui cadru juridic pentru soluţionarea revendicărilor comune printr-un protest de amploare ce va avea loc pe 24 martie. Pe 22 şi 23 martie, dar şi în intervalul 26-30 martie vor fi pichete la sediul MAI. Cele opt sindicate care au semnat protocolul sunt Federaţia Sindicală Naţională a Poliţiştilor, Federaţia Sindicatelor Democratice ale Poliţiştilor, Federaţia „Sed Lex", Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie, Unipol, Europol, Diamantul şi Sindicatul "Onoare şi Respect".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-20

TAGURI: proteste, politie, mai, sindicate,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG