2018-12-11 15:34


Site-ul Ministerului Justiţiei, nefuncţional! TUDOREL TOADER: Tot ce am vorbit aseară este absolut valabil

 |  09:30
Site-ul Ministerului Justiţiei, nefuncţional! TUDOREL TOADER: Tot ce am vorbit aseară este absolut valabil

Site-ul Ministerului Justiţiei, blocat joi seară, după anunţul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, privind declanşarea procedurii de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, este indisponibil şi vineri dimineaţă, la mai bine de 12 ore de la anunţul ministrului. Tudorel Toader, care a prezentat un raport de 36 de pagini, ce cuprinde 20 de "categorii de acte şi fapte" - acuzaţii la adresa şefei DNA - spunea că documentul va fi publicat pe site-ul instituţiei, el motivându-şi astfel refuzul de a aduce clarificări şi de a răspunde întrebărilor jurnaliştilor prezenţi la conferinţa de presă care a durat 80 de minute.

"Am auzit că este o problemă cu site-ul. Am intrat şi eu dimineaţă şi am văzut că nu funcţionează. Am întâlnire cu conducerea institutului de la Siracusa, acum la 9.00. Verificăm şi remediem. Tot ce am vorbit aseară este absolut valabil, cred că am explicat pe larg. Mai departe urmează procedura", a declarat ministrul Justiţiei.

Ministrul Justiţiei a declarat, joi seară, că va publica pe site-ul ministerului, just.ro, raportul referitor la activitatea managerială a DNA, în baza căruia a cerut revocarea Laurei Codruţa Kovesi. Site-ul s-a blocat însă imediat după anunţul ministrului de declanşare a procedurii de revocare a şefei DNA şi este nefuncţional şi la această oră.

Raportul de 36 de pagini prezentat de Tudorel Toader, care stă la baza deciziei acestuia, are 20 de puncte care prezintă 20 de "categorii de acte şi fapte" din perioada februarie 2017 - februarie 2018, pe care ministrul Justiţiei i le impută şefei DNA.

Ministrul Justiţiei a arătat că într-un singur an au fost înregisrate trei conflicte juridice de natură constituţională în cadrul cărora DNA a fost chemată în faţa instanţei de contencios consituţional, iar "CCR a sancţionat comportamentul lipsit de loialitate din partea procurorului şef al DNA”. El a susţinut că în cazul anchetei declanşate după adoptarea OUG 13 DNA şi-a arogat o competenţă pe care nu o are, respectiv de a aprecia oportunitatea emiterii unui act normativ, şi că prin declanşarea unei ample anchete penale, care s-a concretizat în descinderi la Ministerul Justiţiei, ridicare de acte, s-a creat o stare de tensiune şi de presiune psihică, iar Guvernul a fost blocat în activitatea de legiutor. Toader a mai susţinut că şefa DNA a continuat să încalce Constituţia prin anchetarea hotărârilor de Guvern în cazul Belina.

De asemenea, Tudorel Toader i-a mai imputat Laurei Codruţa Kovesi: împiedicarea aflării adevărului şi lămuririi unor aspecte de interes public, prin refuzul de a se prezenta la audierile comisiilor parlamentare de anchetă, contestarea actelor şi autorităţii Curţii Constituţionale, implicarea în anchetele altor procurori, comportamentul excesiv de autoritar, discreţionar, contrar obligaţiilor de rezervă şi deontologice impuse magistraţilor, prioritizarea soluţionării dosarelor cu impact mediatic, încercarea de a obţine condamnări cu orice preţ, creşterea numărului de achitări, sporirea cheltuielilor DNA şi raportări eronate, tergiversarea soluţionării unor cauze, invocând dosarul Microsoft, neimplicarea în identificarea şi eliminarea comportamentelor abuzive presupuse a fi comise de procurori, falsificarea transcrierii unor convorbiri telefonice, lipsa de reacţie în verificarea activităţii profesionale şi conduitei unor procurori de la DNA Ploieşti.

Ministrul Justiţiei a invocat şi interviurile acordate BBC şi Euronews de către procurorul şef al DNA, susţinând că prin declaraţiile făcute Kovesi a afectat imaginea României: "Au fost exprimate critici vehemente cu privire la propuneri de modificare legislativă, propuneri care s-au dovedit a fi constituţionale. Afirmaţiile sunt fără precedent, au afectat iremediabil imaginea României. Sunt de natură să creeze o imagine falsă asupra României şi a statului de drept”.

El a mai susţinut şi că luările de poziţie de la nivelul conducerii DNA au creat o falsă imagine în Parlamentul European, inducându-se ideea că situaţia România este similară Poloniei: "La nivelul Parlamentului European, prin dezinformare, s-a generat o dezbatere şi la nouă întrevederi am explicat de nouă ori că România nu are nicio legătură cu ce se întâmplă în Polonia”.

”Pentru aceste acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept, declanşez procedura de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA”, a fost concluzia lui Tudorel Toader, care a precizat că propunerea va fi transmisă către CSM şi către Administraţia prezidenţială.

Înainte de a face acest anunţ, ministrul Justiţiei a afirmat că atât prevenirea, cât şi combaterea corupţiei trebuie să continue, însă în conformitate cu statul de drept, unde acţiunea fiecărei autorităţi publice se supune legii. "Nimeni nu este mai presus de lege, spune Constituţia. Lucrurile bune nu le justifică pe cele rele. Trebuie să dezvoltăm ceea ce este bun, trebuie să eliminăm ce este rău”, a spus Toader.

Apoi, el le-a cerut jurnaliştilor prezenţi, cât şi românilor care au urmărit la tv declaraţia sa, să facă un exerciţiu şi să îşi imagineze o persoană care este închisă pe nedrept cel puţin o noapte: ”Nu are cui să se plângă, vorbeşte singur, după care este achitat, ne pare rău, despăgubiri”. ”Nu doresc nimănui să fie victima unei erori judiciare. Ferească Dumnezeu!”, a adăugat Tudorel Toader.

Decizia privind revocarea şefei DNA este a preşedintelui Klaus Iohannis, dupa ce primeşte avizul consultativ al CSM.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-23

TAGURI: ministerul justitiei, tudorel toader,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
23 Feb 2018

MOLDOVENE esti o mare RUSINE NATIONALAAAAAAA.................
ANONIM
23 Feb 2018

Raportul lui tudorel rusinea natiei romane a fost ticluit in studiourile de la CLOSETUL 3al puscariasului felix si in mocirla lui ghita fugaru.
REVOLTA2
23 Feb 2018

Singura solutie intrat peste ei si aruncati in strada dezbracati si apoi dusi la puscarie pe viata.haita de mafioti disperati psd alde trebuie prinsa si executata.toader va sfarsi rau.moldovean prost cu fiu angajat ilegal la facultate in iasi.dragnea este disperat de puscarie.nu ii mai sustine nici dracu doar aurolacii din canale si milogii care ingheata de frig si mor de foame.kovesi va ramane in functie si ii va baga la puscarie pe toti infractorii.
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
23 Feb 2018

asa bah....ai devenit KIM JONG din ROMANIA...ai reintrodus DELICTUL DE OPINIE...DEFAIMAREA ROMANIEI....care e faima voastra?de TALHARI MAFIOTI CRIMINALI TEROrISTI MINERIADE JAFUri-PRiVATIZARi....MAFIE iNTERNATIoNALA...SIKTIRRRR ...uite un motiv sa ma arestezi...ESTI UN IMPUTIT..SLUGA MAFiotiLoR...te-am defaimat
NOTA BENE
23 Feb 2018

GARGAMEL, ESTI DE" NEINLOCUIT". MOR DUPA TINE. VAI DE MAMA NOASTRA SI DE COPIII NOSTRI CU ASA UN MINISTRU DE " NEINLOCUIT". DAR, PENTRU CA PRESEDINTELE ARE ULTIMUL CUVANT, STIU CA GARGAMEL O SA SE DUCA UNDE O VEDEA CU OCHII.POATE I-O ARATA DRAGNEA DRUMUL SI AUTOSTRAZILE. BYE, BYE GARGAMEL.
Random imageUltimele stiri


loading...