2018-12-16 12:36


Situaţie alarmantă: câte restaurante, cluburi şi hoteluri au aviz ISU

 |  20:46
Situaţie alarmantă: câte restaurante, cluburi şi hoteluri au aviz ISU

Reprezentanţii patronatelor din domeniu avertizează că mai mult de 70% dintre cele 20.000 de restaurante și cluburi din România nu au avize ISU, iar dintre cele 1.400 de hoteluri doar 20% nu au aceste autorizații.

Ei solicită autorităților un răgaz de șase luni pentru obținerea avizelor.

"Din informațiile noastre, 70% dintre operatorii de restaurante și cluburi sunt în curs de avizare sau nu au avize ISU. În România sunt în total aproximativ 20.000 de restaurante și cluburi, dar nu toate se califică pentru normele ISU, în sensul avizării. Probabil că 40% dintre ele nu se califică pentru aceste norme, neavând o suprafață mai mare de 200 de metri pătrați", a declarat luni într-o conferință Dragoș Petrescu, președintele HORA (Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România).

Potrivit lui Petrescu, administratorii cluburilor și restaurantelor au neglijat riscul unui incendiul, însă tragedia din Colectiv i-a făcut să îl conștientizeze.

"Și înainte erai obligat să ai aviz ISU, dar ca întreaga societate, nici industria ospitalității nu avea depuse avizele sau le avea depuse și nu venise încă avizarea, astfel încât astăzi marea majoritate a opertaorilor din industrie nu au avizul emis. Noi, ca națiune, am lăsat riscul la foc pe ultimul plan, iar acum realizăm că este un risc real. Și acum suntem în faza de implementare, dar trebuie să găsim resurse", a adăugat el.

Acesta a spus că chiar dacă conformarea la aceste norme va reprezenta un cost pentru antreprenori, acesta este un cost necesar. Petrescu apreciază acest cost la minimum 10.000 de euro pentru un restaurant mai mare de 200 de metri pătrați.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-16

TAGURI: isu, club, hotel, restaurante, avize
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...