2019-01-22 14:54


Snowden cere azil politic în Rusia

 |  21:36
Snowden cere azil politic în Rusia

Fostul angajat NSA Edward Snowden, care a creat un imens scandal în urma dezvăluirilor privind amplul program american de supraveghere al comunicaţiilor, a cerut azil politic în Rusia, potrivit reprezentantului aeroportuar Kim Şevcenko.

Anterior, preşedintele Putin a declarat că autorităţile ruse nu îl vor preda pe Snowden dacă acesta va alege să rămână pe teritoriul rus. "Rusia nu predă niciodată pe nimeni. Dar, dacă doreşte să rămână pe teritoriul Rusiei, domnul Edward Snowden trebuie să renunţe la activităţile care îi afectează pe partenerii noştri americani", a afirmat liderul de la Kremlin, potrivit Mediafax.

"Duminică seara, un cetăţean britanic, Sarah Harrison, s-a prezentat la serviciul consular al Aeroportului Şeremetievo şi a transmis o solicitare de azil politic din partea lui Snowden adresată Rusiei", a anunţat luni seara Şevcenko.

Putin şi Obama le-au încredinţat directorilor FSB şi FBI sarcinile de soluţionare a cazului Edward Snowden, fostul consultant al NSA care se află în zona de tranzit a aeroportului din Moscova, anunţă un oficial rus, citat de AFP. "Au cerut directorului FSB, Aleksandr Bortnikov, şi directorului FBI, Robert Mueller, să fie în contact permanent pentru găsirea soluţiilor", a declarat Nikolai Patuşev, directorul Consiliului rus de Securitate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-01
Citeste si:
UE cere americanilor să oprească imediat spionarea aliaţilor
UPDATE. Fondatorul WikiLeaks: Obama trebuie să demisioneze dacă a aprobat spionarea funcţionarilor ONU. Diplomaţia americană pregăteşte o remaniere vastă. Assange contraatacă cu un „fişier asigurare“
Edward Snowden: Lista cu misiunile diplomatice din SUA spionate de serviciile secrete americane
Edward Snowden rămâne în Rusia. Preşedintele Ecuadorului nu a decis încă să îi "autorizeze" transferul
Nicolas Maduro: Venezuela i-ar acorda cu siguranţă azil politic lui Snowden
Serghei Lavrov: Snowden are dreptul să plece din Rusia oriunde vrea
Venezuela studiază eventualitatea de a-i oferi azil lui Snowden
UPDATE. SUA AVERTIZEAZĂ: Cazul Snowden va avea un impact negativ “incontestabil” asupra relaţiilor chino-americane. Rusia neagă orice legătură cu Snowden
UPDATE. Edward Snowden a solicitat azil în Ecuador. SUA cere ajutorul Moscovei

TAGURI: Snowden, azil, Rusia
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...