2018-12-13 13:07


Soarta Cazinoului se decide miercuri

 |  21:00
Soarta Cazinoului se decide miercuri

Cazinoul din Constanţa, ajuns în paragină în condiţiile în care nu a mai fost renovat din anii ‘80, este, de câteva luni, subiect de dispută după ce Radu Mazăre a anunţat că îl vinde. Astăzi, consilierii locali urmează să decidă dacă obiectivul va trece în administrarea MDRT.

În şedinţa Consiliului Municipal din luna iulie pe ordinea de zi s-a aflat un proiect de hotărâre privind vânzarea Cazinoului Constanţa, dar acesta a fost retras chiar de către iniţiator, Radu Mazăre, care spunea atunci că va realiza un sondaj de opinie în rândul constănţenilor.

La sfârşitul lunii iulie, Radu Mazăre a anunţat, la o dezbatere la care au luat parte parlamentari constănţeni şi prefectul judeţului, că a trimis adrese către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi către Ministerul Culturii, propunându-le preluarea Cazinoului pentru a-l repara şi administra.

La jumătatea lunii august, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a transmis o scrisoare reprezentanţilor Primăriei prin care anunţa că ministerul se va implica financiar în realizarea lucrărilor de consolidare şi restaurare a Cazinoului din Constanţa, dar clădirea trebuie să rămână în proprietatea Consiliului Local.

Elena Udrea a anunţat atunci că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) va reabilita cazinoul din Constanţa, dar se va asigura că primarul oraşului, Radu Mazăre, nu îl va transforma într-un "club de surf sau altceva".

Udrea scria, pe blog, că MDRT se va implica în renovarea Cazinoului din Constanţa, "fie că-i place, fie că nu-i place" primarului Mazăre, ea opinând totodată că "marele surfist cheguevarist" ar fi furios că "nu mai poate el face ce vrea cu Cazinoul", nu-l mai dă "băieţilor lui din imobiliare".

Elena Udrea preciza că, fiind vorba despre una dintre clădirile monument istoric ale Constanţei, chiar de "un simbol important" al litoralului românesc, s-a decis ca MDRT să se ocupe de renovarea Cazinoului şi, mai mult, "pentru că scopul ministerului este de a încuraja turismul", s-a stabilit ca această clădire să rămână în sarcina administraţiei locale.

Deşi clădirea Cazinoului este monument istoric, iar Ministerul Culturii are drept de preemţiune în cazul vânzării acesteia, până acum instituţia condusă de Kelemen Hunor nu s-a pronunţat public asupra intenţiilor legate de acest obiectiv.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...