2018-07-16 04:09


ŞOC ÎN PRESA BRITANICĂ. Corlăţean anunţă o înţelegere secretă cu autorităţile de la Londra

 |  18:28
ŞOC ÎN PRESA BRITANICĂ. Corlăţean anunţă o înţelegere secretă cu autorităţile de la Londra

Presa britanică s-a declarat „şocată” de afirmaţia ministrului de Externe, Titus Corlăţean, care a anunţat că Londra ar fi asigurat Guvernul român că imigranţii români vor putea primi ajutoare sociale după anularea restricţiilor. Pe de altă parte, limitarea drepturilor la asistenţă socială îi va afecta şi pe unii dintre cetăţenii britanici.

Corlăţean a declarat că a „primit asigurări oficiale din partea Guvernului britanic” potrivit cărora Londra va „respecta” directivele UE în domeniu. „Daily Express” consideră „şocante” informaţiile pe surse despre asigurările oferite în secret, având în vedere că premierul britanic a anunţat că ţara sa va fi „cea mai dură” ţară în privinţa ajutoarelor sociale. Totodată, ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, a anunţat că va cere la Bruxelles restricţionarea dreptului de revenire în Germania pentru cetăţenii europeni trimişi înapoi în ţările de origine pe fondul disputei despre „imigraţia sărăciei din România şi Bulgaria”.

Bucureştiul ar putea iniţia o acţiune juridică în cazul în care britanicii nu permit imigranţilor români acces la ajutoare sociale, a avertizat Corlăţean, potrivit Sky News.

Britanicii vor fi afectaţi

Stoparea „turismului pentru ajutoare sociale” îi va afecta şi pe britanici. Măsurile de limitare a accesului la beneficii sociale odată cu anularea restricţiilor pe piaţa muncii pentru a fi compatibile cu legile Uniunii Europene trebuie aplicate deopotrivă imigranţilor şi cetăţenilor britanici. Însă Londra îşi propune să elaboreze o serie de măsuri prin care încearcă să aducă Marea Britanie în linie cu politicile altor state europene, aprobate de Curtea Europeană de Justiţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639873-12-11

TAGURI: Titus Corlăţean, presă, Marea Britanie, imigranţi, ajutoare sociale

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova