2018-12-17 11:55


Şoferi din Bistriţa-Năsăud, obligaţi să transporte sirieni în Uniunea Europeană

 |  14:59
Şoferi din Bistriţa-Năsăud, obligaţi să transporte sirieni în Uniunea Europeană

Poliţia Română a anunţat, marţi, că o grupare specializată în trafic de persoane a fost destructurată, în urma a nouă percheziţii efectuate în Bistriţa-Năsăud. Oamenii legii îi acuză pe membrii reţelei că recrutau şoferi pe care îi obligau să îi ducă în Turcia pentru a cerşi, dar şi să transporte sirieni în Uniunea Europeană (UE).

Sursa citată a menţionat, într-un comunicat de presă, că poliţiştii de la Combaterea criminalităţii organizate din Bistriţa-Năsăud şi procurorii DIICOT au făcut nouă percheziţii în judeţ pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic de persoane.

„Începând cu anul 2015, membrii grupării ar fi recrutat mai mulţi şoferi pe care, prin înşelăciune sau prin ameninţări cu acte de violenţă, i-ar fi determinat să îi transporte în Turcia. Acolo, membrii grupării şi-ar fi obligat copiii să cerşească, punându-i să cânte la acordeon în locuri publice, iar pe şoferii recrutaţi, prin inducere în eroare, i-ar fi transferat unor grupări infracţionale turceşti”, precizează sursa citată.

Anchetatorii mai susţin că gruparea infracţională din Turcia i-ar fi determinat, prin ameninţare, pe şoferii din Bistriţa-Năsăud să efectueze transporturi cu cetăţeni de origine siriană - bărbaţi, femei sau copii -, din localitatea Izmir până la graniţa vestică a Turciei, în schimbul unor sume mari de bani.

Sirienii ar fi ajuns astfel în spaţiul Uniunii Europene, pe ruta Turcia - Grecia - Macedonia - Serbia, prin România sau Ungaria.

Un număr de nouă persoane vor fi duse la audieri, la sediul DIICOT Bistriţa-Năsăud.

Acţiunea oamenilor legii a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-19

TAGURI: sofer, bistrita, nasaud, obligat, transporta, sirian, uniunea, europeana
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...