2017-01-22 05:39

EVENIMENT


Şoferii vor putea circula puţin mai repede, dar nu fără anvelope de iarnă în sezonul rece

 |  20:03
Şoferii vor putea circula puţin mai repede, dar nu fără anvelope de iarnă în sezonul rece

Şoferii vor fi obligaţi ca, înperioada sezonului rece, începând cu luna noiembrie, să îşi echipeze maşinilecu anvelope de iarnă sau tip all season, în caz contrar urmând să fiesancţionaţi cu amenzi cuprinse între 2.500 lei şi 4.000 de lei. Pe de altăparte în 88 de localităţi din ţară a fost mărită viteza de deplasare de la 50km/h la 70 km/h.

Guvernul a aprobat, în şedinţa demiercuri, obligativitatea proprietarilor de maşini să doteze autovehiculele cuanvelope de iarnă sau tip all season. Cei care deţin autovehicule cu masa maimare de 3,5 tone vor fi obligaţi să doteze maşina cu cauciucuri de iarnă sauall season doar pe roţile motoare. Ministrul transporturilor a precizat căobligaţia anvelopelor de iarnă va fi valabilă de la începutul lunii noiembrie,pentru drumurile publice acoperită cu zăpadă, gheaţă sau polei. "Definiţiaacestor anvelope este dată exact aşa cum este în directiva europeană şi facspecificaţia că include cauciucurile «all season», cele care au fost foarte desinvocate în dezbaterile publice", a spus ministrul. În cazul vehiculelorcu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al celor de transportpersoane, cu mai mult de nouă locuri pe scaune, maşina trebuie echipată cuanvelope de iarnă pe axele de tracţiune şi/sau să aibă montate pe aceste roţilanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

Conform proiectului, şoferii care nu-şidotează maşinile cu anvelope de iarnă vor fi penalizaţi cu nouă până la 20 depuncte, amendă şi reţinerea certificatului de înmatriculare sau înregistrare almaşinii.

Pe raza a 88 de localităţi, regimullegal de viteză s-a majorat de la 50 km/h la 70 km/h, pentru autovehiculele dincategoriile „A” şi „B”. Pe DN1, acestea sunt: de la Otopeni până la Braşov(inclusiv), Cristian, Oiejdea, Groşi, Sabolciu, Borş, Copăceni, Tureni; pe DN2– Onişcani, Hârleşti, Poşta Câlnău, Căldăruşanca; pe DN7 – Tărtăşeşti, Boiţa şiMilcoiu; pe DN24 – Slăcioara, Strâmtura şi Crasna, iar pe DN66 – Brăneşti (Gj),Cursaru, Ceplea, Izvoarele, Văleni, Sărdăneşti, Cocoreni, Vlăduleni şi Moi. PeDN17, în raza judeţului Bistriţa-Năsăud, viteza de circulaţie în anumitelocalităţi a fost majorată de la 50 km/h la 60 km/h.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-07-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image