2019-03-24 02:58


Soția diplomatului congolez, arestată pentru contrabandă cu țigări

 |  19:14
Soția diplomatului congolez, arestată pentru contrabandă cu țigări
Soţiaconsilierului II al Ambasadei Republicii Congo în Serbia, Bombeto PascalineEsther, a fost arestată preventiv, alături de trei cetăţeni sârbi, după ce afost prinsă de poliţiştii din Timiş introducând în ţară ţigări de contrabandă,cu un autovehicul al corpului diplomatic.

Ancheta a relevat că Dobrijevic Damir,Vrcelj Milan, Vujosevic Miljan, Janjovic Dejan, Marc Marius Irela Elombola,Bombeto Pascaline Esther se ocupau de procurarea şi introducerea în ţară aţigărilor procurate din Serbia. Produsele de contrabandă erau introduse înRomânia, prin punctele de trecere a frontierei Naidăş şi Stamora Moraviţa, decătre Marc Marius Irela Elombola, consilier al Ambasadei Republici Congo dinRepublica Serbia şi de către soţia acestuiaBombeto Pascaline Esther. Ţigările erau preluate de frații Dumitru şiEugen Cârstea şi depozitate în diferite locaţii din judeţul Timiş.

Mașina diplomatică avea antemergători

În 14 mai, Bombeto Pascaline Esther şiVojosevic Miljan au intrat în ţară cu autoturismul Chrysler Voyager, şi au fostînsoţiţi de către Vrcelj Milan şi Dobrijevic Damir, cu rol de antemergător, cuautoturismul cu numărul VS105672.Aceştia au ajuns la un imobil din localitatea Giroc.

După o săptămână, Bombeto PascalineEsther şi Vojosevic Miljan, aflat la volanul auto marca Chrysler Voyager deculoare negru, număr de înmatriculare BG 99A004, au intrat în ţară prin PTFMoraviţa şi s-au deplasat spre Timişoara. Anterior, dintr-o parcare situatăîntre localitățile Voiteg şi Jebel, Florin Marius Bărbosu s-a îndreptat cu unAudi A6 negru la un cafebar din Voiteni, unde s-a întâlnit cu Vrcelj Milan şiDobrijevic Damir. La scurt timp, Bărbosu a plecat spre Timişoara, circulând cuviteză redusă şi inspectând cu atenţie autoturismele din trafic, oprindu-se lao benzinărie de pe Calea Şagului dinTimişoara. La ora 21.20, autoturismul în care se aflau Pascaline Estherşi Vojosevic Miljan a intrat înTimişoara, iar Bărbosu a ieşit din benzinărie în faţa acestora şi în coloană,deplasându-se pe mai multe străzi din Timişoara, până în localitatea Ghiroda.Aici, autoturismul în care se aflau Pascaline Esther şi Vojosevic Miljan a intrat în curtea unuiimobil, iar Bărbosu şi-a continuat deplasarea.

În 28 mai, autoturismul marca ChryslerVoyager condus de Vojosevic Miljan a intrat în ţară prin PTF Moraviţa, înautoturism aflându-se şi Marc Marius Irela Elombola. La ora 20.35, autoturismula fost aşteptat în aceeași benzinărie de pe Calea Şagului de Ion Martinescu şiEugen Cârstea, care se aflau într-un autoturism marca VW Golf negru. Când s-aapropiat autoturismul Chrysler Voyager, cei doi au ieşit din benzinărie şi încoloană s-au deplasat în Giroda, îndeplinind rolul de antemergător. Aici, ca şiîn cazul precedent, autoturismul Chrysler Voyager a intrat pe poarta unuiimobil. Autoturismul VW Golf a oprit în faţa imobilului, iar Cârstea a intratîn curte. La scurt timp, autoturismul Chrysler Voyager a ieşit din curte culuminile stinse. Cârstea a ieşit și el, s-a urcat în autoturismul condus deMartinescu şi, împreună cu autoturismul Chrysler Voyager, s-au deplasat încoloană, pe Calea Şagului, unde s-au despărţit. În ziua următoare, Cârstea s-aîntâlnit cu mai mulți distribuitori de ţigări. Ulterior, aceștia din urmă aufost opriţi de un echipaj de poliţie care le-au descoperit în mașină 4 baxuride ţigări marca Marble cu timbru sârbesc.

Percheziție în forță

Duminică,la ora 20.20, Bombeto Pascaline Esther şi Vojosevic Miljan au intrat în ţarăprin PTF Moraviţa, cu același autoturism Chrysler Voyager şi s-au deplasat spreTimişoara, urmaţi de un autoturism marca Seat Ibiza, în care se aflau VrceljMilan şi Dobrijevic Damir. După 20 de minute, Bombeto Pascaline Esther şiVojosevic Miljan au fost opriţi de poliţiști pentru a le testa reacţiile. Dupăce li s-a permis să plece, au fost aşteptaţi de către Vrcelj Milan şiDobrijevic Damir, cu autoturismul menţionat, şi, în coloană, şi-au continuatdeplasarea spre Timişoara, sesizând că erau supravegheaţi de anchetatori. Înaceste condiţii, la sensul giratoriu din faţa magazinului Real, de pe CaleaŞagului, Vrcelj Milan şi Dobrijevic Damir, au întors maşina şi s-au deplasatspre Moraviţa, fiind apoi opriţi în trafic, în localitatea Jebel, de poliţiști.Autoturismul Chrysler Voyager şi-a continuat deplasarea până la sensulgiratoriu dintre Calea Şagului şi strada Reşiţei, unde au întors, spre ieşireadin oraş. După o oră, când au ajuns în localitatea Şag, au fost opriţi depoliţiști. Cei doi s-au blocat în maşină, refuzând să deschidă astfel că a fostnecesară intervenţia în forţă a poliţiștilor, spărgând un geam. Dupădeschiderea portierelor, în autoturism au fost găsite 1.800 de cartuşe deţigări de contrabandă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-12-29
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...