2019-04-20 23:36


SONDAJ IRES: Trei sferturi dintre ROMÂNI cred că țara merge într-o direcție GREȘITĂ, iar aproape jumătate spun că 2018 va fi un an mai PROST decât 2017

 |  15:35
SONDAJ IRES: Trei sferturi dintre ROMÂNI cred că țara merge într-o direcție GREȘITĂ, iar aproape jumătate spun că 2018 va fi un an mai PROST decât 2017

Trei sferturi dintre români consideră că în ţară lucrurile merg într-o direcţie greşită, aproape jumătate (45%) spun că 2017 a fost mai prost decât precedentul, iar 46% cred că 2018 va fi şi mai prost, conform unui studiu IRES dat publicităţii vineri, informează News.ro. Uniunea Europeană şi primarul se situează pe primul loc al încrederii în instituţii, urmate de mass media, pe ultimele locuri situându-se Parlamentul şi partidele politice.

Trei sferturi dintre români consideră că în ţară lucrurile merg într-o direcţie greşită, doar 17% apreciind că direcţia în care se îndreaptă ţara este cea bună.

Mai mult de jumătate dintre români, 59%, se declară deloc mulţumiţi sau nu prea mulţumiţi de felul în care trăiesc, procentul celor foarte mulţumiţi sau destul de mulţumiţi fiind de 40%. Cei mai mulţi nemuţumiţi se regăsesc în rândurile celor cu studii elementare şi medii.

În ceea ce priveşte evaluarea lui 2017 comparativ cu precedentul, 45% dintre cei chestionaţi spun că anul a fost mai prost, pentru 30% a fost la fel, iar 24% spun că a fost mai bun. Întrebaţi cum cred că for trăi peste un an, 46% dintre intervievaţi au răspuns că vor trăi mai prost, 24% cred că vor trăi la fel, iar 25% consideră că vor trăi mai bine.

UE și primarul, în topul încrederii românilor

La întrebarea "Cum credeţi că va fi anul 2018 pentru România, în comparaţie cu acest an?", 46% au răspuns că anul va fi mai prost, 24% că va fi la fel şi 28 % că va fi mai bun.

Un procent de 56% dintre cei chestionaţi spun că nu sunt deloc mulţumiţi de politica românească în 2017, iar 34% spun că nu sunt prea mulţumiţi, 8% fiind destul de mulţumiţi şi 1% foarte mulţumiţi.

În topul încrederii în instituţii, pe primul loc se află Uniunea Europeană cu 51% declarând că au multă şi foarte multă încredere, urmată în ordine de primar - 49%, mass media - 43%, preşedintele ţării - 39%, BNR - 30%, organizaţii neguvernamentale - 26%, FMI - 21%, prim-ministru - 20%, Parlament - 15%, partidele politice - 10%.

Studiul a fost realizat în perioada 6 - 8 decembrie, pe un eşantion multistratificat, probabilist de 1627 de subiecţi cu vârsta peste 18 ani, prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Eroarea maximă tolerată este de +/- 2,5%.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-12-30

TAGURI: sondaj, ires, romani, ue, primar, 2017, 2018
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MAFIA PSD.
01 Ian 2018

De la 1 ianuarie 2018 pensiile nu vor mai fi indexate cu rata inflatiei. Va tras tzeapa ciuma rosie pensionari dusi cu pluta. Poate o sa vo indexeze gadea si ciutacu spalatorii vostri de creere. Multumitzile lui drak-nea si betzivei din Craiova. CREERE SPALATE. AM UITAT SOROS NU VA MAI INDEXEAZA PENSIILE DE LA 1IANUARIE.
HADRIAN
02 Ian 2018

Credem ca dupa acest an de esecuri in lant zombii PSD trebuie sa asculte si glasul romanilor. Pana acum au actionat conform ordinelor oligarhilor care i-au ingenunchiat si le-au spalat creierele. S-au comportat ca o hoarda de acefali progrmati de niste bezmetici sa reintroduca anarhia in jutitie si in economie. Anul 2018 daca va fi croit dupa nebunia PSD va fi dezastruos. Legile justitiei tocate de Nicolicea, Serban Nicolae si F. Iordache vor legaliza furtul la nivel inalt si coruptia generalizata. Asa zisa reforma a impozitarii va lovi atat in antreprenori cat si in angajati. Va duce tara in faliment. Daca cei denumiti de noi zombii alesi ai PSD nu vor intelege fundatura in care au bagat partidul ascultandu-i orbeste pe oligearhii dezastrului national vor semna compromiterea PSD pentru mult timp. E cazul opririi hei-rupismului pompieristic al salvarii de justitie ai celor compromisi si sa ne asculte fie si pentru cateva clipe dorintele. Nu au fost alesi sa ne sfideze cu badaraniile bestiilor de serviciu gen Serban Nicolae, Codrin Stefanescu sau Badalaul agresiv. Au auvut misiunea sa duca inainte bruma de dezvoltare pe care am intreprins-o cu chiu cu vai in ultimii 27 de ani. Or dumnealor nu au facut nimic in acest sens si nu au avut de gand sa faca ceva. Investitiiile sunt la pamant, iar de fondurile europene nici nu s-au atins. De acolo nu se poate fura. Ii rugam poate pentru ultima oara pe cei care timp de un an si ceva s-au declarat prin votul lor complicii lui Liviu Dragnea si ai lui C. P. Tariceanu et compania sa nu mai faca jocul bezmetic al tiraniei si samavolniciilor. In fata lor poporul se apara. Cu orice pret. Glasurile noastre de protest nu se vor opri. Daca mai vor sa se uite in oglinda reprosurilor populare ca pana acum sa continue. Dar nu vor avea sansa pentru mut timp. Si asa s-au izolat in cercul de nepatruns al prostiei si al tavnei pretins nationale. Noi nu-i vom lasa. Vom fi mai multi si mai hotarati. Asa sa ne ajute Dumnezeu!
Random imageUltimele stiri


STARBAG