2019-01-21 06:26


ŞORA, în "Raportul de activitate pentru statul paralel": Câţiva jurnalişti m-au întrebat

 |  07:53
ŞORA, în "Raportul de activitate pentru statul paralel": Câţiva jurnalişti m-au întrebat

Filosoful Mihai Şora relatează, într-o postare pe Facebook pe care o numeşte ironic "Raport de activitate pentru statul paralel", acţiunile la care a participat luni, la protestul antiguvernamental din Piaţa Victoriei, afirmând că, întrebat de nişte ziarişti ce îl determină să vină în faţa Guvernului, a răspuns "O conştiinţă de cetăţean". Şora, care a fost prezent constant la proteste, remarcă faptul că, la Muzeul Ţăranului Român, a descoperit "un milion de cetăţeni şi cetăţene aşezaţi la mese", adăugând: "milionul acela care ne lipseşte în Piaţă şi care ar fi suficient pentru ca #FărăPenali".

Şora anunţă, pe ore, programul avut în Piaaţa Victoriei, începând cu 19 şi 10 minute, când alături de el şi de soţia sa, "la Girafă erau: patru bunici, trei tineri şi un labrador, băieţelul Andrei (şapte ani) şi mingea dumnealui, doi cetăţeni din Africa de Sud, cinci-şase stâlpi, prietena noastră Cătălina".

"La ora 19 şi 44 de minute, câţiva jurnalişti m-au întrebat: „Ce vă face să veniţi în faţa Guvernului?“, iar eu am răspuns: „O conştiinţă de cetăţean.“ După ce au plecat jurnaliştii, am mai vorbit cu un domn apărut între timp, căruia nu i-am aflat numele (dar pe care l-aş recunoaşte după tricoul cu dungi)", continuă Mihai Şora.

El povesteşte că apoi l-a admirat "pe băieţelul Andrei (şapte ani) care a desenat mai multe vise pe trotuar, cum ar fi: o inimă, un resort, numeralul 102 (cu cretă verde) şi cuvântul #rezist (cu cretă roz)".

"La ora 21 şi 26 minute, ne-am deplasat protestul spre centrul Pieţei, unde erau mai mulţi cetăţeni cu telefoane aprinse. După ce ne-am îmbrăţişat cu doamnele cetăţene şi am dat mâna cu domnii cetăţeni, ne-am vărsat năduful spre clădirea de vizavi, înfăşată în drapelul României", continuă Mihai Şora.

De asemenea, relatează că în jurul orei 22:00 au decisi să plece din Piaţă, dar a făcut o escală lă la Muzeul Ţăranului Român.

"Intrând în incinta respectivă, am descoperit un milion de cetăţeni şi cetăţene aşezaţi la mesele lor respective (milionul acela care ne lipseşte în Piaţă şi care ar fi suficient pentru ca #FărăPenali)", remarcă filosoful.

El mai anunţă şi ora la care a intrat în bloc şi ce a găsit în cutia poştală, încheind cu formula: "Dragi şobo, acum e trecut de miezul nopţii. Cu sprijinul tehnico-logistic al Luizei, am terminat de redactat acest Raport de activitate pentru statul paralel şi vă doresc noapte bună. P.S. Chiţ-chiţ", aluzie la faptul că liderul PSD Liviu Dragnea i-a numit "şobolani" pe protestatarii antiguvernamentali.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-06-26

TAGURI: mihai sora, proteste, statul paralel
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
26 Iun 2018

Opinați că Alina Pippidi, de exemplu, s-a comportat deontologic profesional folosindu-și pregătitea de "doctor în psihologie socială" pentru organizarea unor "manifestații civice" ,cu "scopuri politice" "partizane"; sau chiar și Mihail Șora ? Considerați că astfel de indivizi ar putea pretinde "dreptul" ca justiție să fie ceea ce doesc ei , sau Liviu Dragnea sau Popescu Tăriceanu, care a fost și de o parte și de cealaltă ?
ALT ANONIM
26 Iun 2018

Opinam ca esti un cretin care se crede inteligent.
ANONIM
26 Iun 2018

@Au mai fost câțiva "educați" dintr-ăștia, Oppenheim, Fermi, etc. pecum ăștia care vorbeau despre "bomba socială", ceilalți construind "bomba atomică" ? I-ați include în aceeași categorie ? Ați zice și că doamna Pippidi ar putea fi bănuită totuși de niște "plagiate" ?
ALENNA ALISON
26 Iun 2018

Mă simt atât de binecuvântată din nou în căsnicia mea după ce doctorul ODUMODU mi-a adus soțul care sa separat de mine pentru un an bun. Am ALENNA după numele din ROMÂNIA. Chiar dacă am guri peste tot corpul meu, nu va fi suficient să-i mulțumesc doctorului ODUMODU pentru ajutorul său asupra vieții mele. Soțul meu sa separat cu mine de un an și am fost în dureri și agonie fără el. Deci, am căutat ajutor peste tot, dar nimic nu a funcționat până când am vrut să spun doctorul ODUMODU. Mi-am explicat situația și mi-a promis că soțul meu se va întoarce la mine în 48 de ore, până când inima mea încă mai bate pentru el. Am crezut în el și mi-a pregătit un soț   ma sunat exact când doctorul ODUMODU saicompelld. El a pledat și a spus că are nevoie de mine înapoi și acum trăim fericit din nou pentru ultimele 9 guri. Toți cei de acolo care citesc articolul meu care are nevoie de ajutor ar trebui să-l contacteze ... Emil: drodumodusolutions@gmail.com
Random imageUltimele stiri

loading...