2018-11-14 17:39


Sorin Blejnar neagă toate acuzațiile procurorilor DNA

 |  16:47
Sorin Blejnar neagă toate acuzațiile procurorilor DNA

Fostul șef al ANAF Sorin Blejnar, arestat preventiv pentru trafic de influență într-un dosar instrumentat de DNA Ploiești, a negat în fața judecătorului Tribunalului Prahova săvârșirea faptelor de care este acuzat, se arată în motivarea instanței.

Potrivit documentului, fostul primar al municipiului Piatra Neamț Gheorghe Ștefan, dar și omul de afaceri Horațiu Bruno Berdilă sunt martori în acest dosar. Blejnar susține că nu îl cunoaște pe Berdilă, fapt infirmat prin declarațiile celor doi martori, se arată în motivarea instanței, citată de Agerpres.

Gheorghe Ștefan le-a povestit anchetatorilor că în anul 2012 a avut o întâlnire la Nisa cu Sorin Blejnar în cadrul căreia acesta din urmă i-a spus că a rezolvat problema comisionului.

"Martorul G.Ș. (Gheorghe Ștefan - n.r.) poreclit P. (Pinalti - n.r.) în declarația dată în data de 2 noiembrie 2016 (...), a învederat faptul că a asistat la o discuție în care martorul B. H. (Berdilă Horațiu - n.r.) i-a spus inculpatului B.S. (Blejnar Sorin - n.r.) că intenționează să câștige contracte de IT la licitațiile organizate de ANAF și că, dacă îl va ajuta în acest sens, este dispus să îi remită un procent cuprins între 10 — 20% din valoarea contractelor câștigate. Același martor declară faptul că în vara anului 2012 s-a întâlnit cu inculpatul S.B. la Nisa, care i-a spus că și-a rezolvat problema cu martorul B.H. și și-a încasat comisionul", se arată în documentul citat.

Totodată, Berdilă le-a relatat procurorilor despre întâlnirea în cadrul căreia s-a discutat despre participarea firmei controlate de el la licitațiile ANAF și remiterea unui procent de 20% din valoarea contractelor.

Pinalti, martor cheie

Potrivit documentului, Sorin Blejnar a negat, în fața judecătorului Tribunalului Prahova, săvârșirea faptelor, dar și anumite aspecte privind întâlnirea de la Nisa, despre care susține că, de fapt, a avut loc în decursul anului 2014 și că în cadrul ei s-au discutat anumite aspecte ce țineau de o convorbire telefonică din anul 2010 fără legătură cu cauza.

De asemenea, Blejnar a arătat că în vara anului 2012 nu avea cum să ajungă la Nisa deoarece a fost subiectul unei măsuri preventive a controlului judiciar, iar în luna iunie a anului respectiv s-ar fi aflat la Viena. Totodată, Sorin Blejnar a negat că îl cunoaște pe Berdilă, aspect infirmat atât de declarația omului de afaceri, cât și de cea a lui Gheorghe Ștefan.

Blejnar este suspectat că a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituției publice pe care o conducea.

"Banii respectivi urmau să-i fie remiși inculpatului în schimbul exercitării influenței sale asupra unor subalterni, pentru ca aceștia să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obținute de firma omului de afaceri. În aceste circumstanțe, în perioada noiembrie 2011 - ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin și ceilalți funcționari implicați în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de aceștia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive", se preciza într-un comunicat al DNA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-13

TAGURI: sorin blejnar, procurori, dna, anaf
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TOT EU
13 Noi 2016

Oare ați văzut vreun tigan să recunoască ceva când este vinovat ???? La fel si jigodia asta bipeda .....care a aplicat tactica recuperatorilor ..... mai era si super convins că nimeni nu se va atinge de el fiind acoperit de ....grade .....toate in viață se plătesc .....uitati- va la el... dacă îl scuturi de fudulie .....arată că un că.at cu ochi ....O JIGODIE
Random imageUltimele stiri


loading...