2018-12-17 17:19


Sorin Frunzăverde, baronul de Caraş-Severin, a picat pe tehnică

 |  21:01
Sorin Frunzăverde, baronul de Caraş-Severin, a picat pe tehnică
Gilda Popa

Liberalul Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județan Caraș-Severin, a fost interceptat de procurori în timp ce le spunea subalternilor să pună presiune pe edilii din judeţ să îl voteze pe Klaus Iohannis în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Argumentul forte aruncat în negocieri de Frunzăverde a fost, potrivit stenogramelor, că, în cazul în care primarii nu-l vor susţine pe candidatul PNL, nu vor primi alocări bugetare de la Consiliul Judeţean în anii 2015-2016.

Funzăverde a fost interceptat de anchetatori în timp de îi spunea lui Ionesie Ghiorghioni, vicepreşedintele CJ Caraş-Severin, şi lui Laurenţiu Darian Ciobanu, secretarul judeţului, că trebuie să-şi „împartă primarii” şi să-i determine pe edilii din judeţ să-l susţină pe Klaus Iohannis, candidatul PNL. Astfel, potrivit stenogramelor din dosar, Frunzăverde dădea indicaţii precise subalternilor: „vă împărţiţi primarii care au plecat de la noi. Aici intră şi foştii primari PDL şi PNL, care au candidat sub PSD. Da? Şi mâine şi poimâine nu vă văd la Consiliu Judeţean, mă ocup eu de deşeuri mâine, voi pe teren. Vi-i împărţiţi de comun acord. Da? La Sasca, acolo îl trimit pe Secăşan, da, că acolo are.... (neinteligibil)... Deci ideea este următoarea: ... (neinteligibil)... suntem în relaţii bune cu orice guvern vine, dar noi dăm banii pe 2015, 2016. Discuţiile au loc între voi între patru ochi. Fiecare cu primaru ... (neinteligibil)...: vin din partea domnului preşedinte cu rugămintea de a vota Iohannis. Vom ţine cont la împărţirea banilor în 2015, ... (neinteligibil)... Da? Între patru ochi!”. Liderul PNL a subliniat că trebuie „să determinaţi oamenii să voteze Iohannis. Da? E foarte bine pentru un echilibru care trebuie creat la nivel naţional”

„PSD-ul nu mai are bani!”

În timp ce împărţea ordinele în teritoriu, Frunzăverde le explica subordonaţilor că „PSD-ul nu mai are... (neinteligibil)... în bani, că nu mai are de unde. Au cheltuit tot în anul ăsta. Pe bugetele din... şi 2015 şi 2016. Ponta s-a văzut ă... cu sacii în căruţă, nu mai văd un ban de anu’ viitor. Să nu creadă că Mocioalcă va aduce vreun ban, nu va aduce nimic”, rezultă din interceptările procurorilor anticorupţie. Potrivit sursei citate, în aceste discuţii Funzăverde face referire la toţi primarii care au fost la un moment în PNL.

Procurorii precizează că Frunzăverde, folosindu-se de autoritatea sa în PNL, precum şi cea de preşedinte al CJ, a cerut celor cu care discută şi în special lui Ionesie Ghiorghioni să convingă primarii din judeţ să aducă voturi pentru Klaus Iohannis, cu promisiunea că, la acordarea bugetelor pe anii 2015 şi 2016 „se va ţine cont de procentele obţinute în urma scrutinului”.

Procurorii DNA au dispus, vineri, punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând din 15 mai până în 13 iulie, faţă de inculpatul Sorin Frunzăverde.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin a fost, vineri, la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde a fost audiat de procurori aproximativ patru ore. Frunzăverde nu a vrut să facă nici o declaraţie referitor la audierea sa de către procurorii anticorupţie.

Vicepreşedintele CJ, Ionesie Ghiorghioni, acuzat de trafic de influenţă, a fost arestat joi pentru 29 de zile, în urma unei decizii luate miercuri de judecătorii Tribunalului Timiş, decizia putând fi contestată la Curtea de Apel Timişoara.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-17

TAGURI: sorin, frunzaverde, stenograme, trafic, influenta, voturi, prezidentiale
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
17 Mai 2015

pai stilul tipic securist...inregistreaza fara mandat nonstop pe toata lumea 24/24 365de zile pe an doar doar gasesti ceva in timp ce generalii SEKU impreuna cu COCOS si UDREA fura zeci de miliarde de euro cu ANRP,padurile EADS si Microsoft si-i spala prin DUBAI si ELVETIA...dupa aia arunci pe piata tot felul de petarde fumigene de tipul......."Frunzaverde a amenintat pe X sa voteze cu Y"............DACA NICI ASTA NU E CORUPTIE LA VARFUL STS SI SRI....ATUNCI GHITZA ESTE MOSTENITORUL MATUSII TAMARA...ARE UN MILIARD DE EURO LEGAL DOBANDITI....LA FEL CA UDREA-COCOS....BARA-BARA LA AFACERI IN DUBAI PS...ATI REUSIT SA DESCOPERITI CUM S-A VOTAT IN 2009 LA PARIS...CATE O PERSOANA LA 3SECUNDE?SECURISTII LU PESTE PRAJIT........MANCATI MICI CARATI CU LEARJETULDIN BANEASA IN MONACO...NU VA MAI AJUNG MILIARDELE DE EURO CA SA JUCATI TABLE....SIKTIRRR SCARBELOR...SE DARAMA DEFINITIV PIRAMIDA VOASTRA....
Random imageUltimele stiri


loading...