2018-10-16 08:49


Sorin Oprescu, sub control judiciar. Instanţa a decis înlocuirea arestului la domiciliu

 |  09:16
Sorin Oprescu, sub control judiciar. Instanţa a decis înlocuirea arestului la domiciliu

Sorin Oprescu va fi cercetat sub control judiciar după ce Curtea de Apel București i-a admis, luni, o cerere de înlocuire a arestului la domiciliu. Primarul suspendat al Capitalei este cercetat pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat, transmite Agerpres.

Pe perioada în care se află sub control judiciar, Sorin Oprescu trebuie să nu depășească limita teritorială a municipiului București; să se deplaseze doar la Spitalul Universitar de Urgență București, magazine alimentare și farmacii de pe raza sectorului 1 sau unități spitalicești din București; să nu se apropie de ceilalți inculpați sau martori din dosar, să nu exercite funcția de primar; să nu participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice.

Procurorii DNA au dispus la data de 20 noiembrie 2015 trimiterea în judecată a lui Sorin Oprescu, acuzat că, de la finalul anului 2013, a condus un grup infracțional organizat, constituit de directorul Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârșirea de infracțiuni de corupție, mai precis dare și luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalității.

În acest dosar au mai fost tirmişi în judecată Bogdan Popa, director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești și ulterior al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane; Mircea Octavian Constantinescu, directorul Direcției Economice din Primăria Generală; Florin Șupeală, director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești; Claudiu Bengalici, administrator al unei societăți comerciale; Cristian Stanca (fost șofer al lui Oprescu); Ruxandra Avasiloae, director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-18

TAGURI: sorin oprescu, control, judiciar, instanta, inlocuieste, arest, domiciliu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
18 Ian 2016

CINE DRACU ARE CURAJ SA FIE CONSULTAT DE UN PUSCARIABIL SADEA. Aceste SCHEME sunt atrocitatile sistemului anarhic instalat in Ro dupa 1989 de catre MAFIA care a capturat Ro.
Random imageUltimele stiri


loading...