2017-01-18 10:01

EVENIMENT


Sorin Apostu rămâne în arest

 |  20:04
Sorin Apostu rămâne în arest

Primarul Clujului, Sorin Apostu, a declarat, ieri, în faţa ÎCCJ, care a judecat recursul împotriva arestării sale preventive, că, în ce priveşte cele 17 telefoane mobile găsite la domiciliul său, doar patru erau efectiv folosite de el şi soţia sa, restul fiind fie vechi, fie noi, primite la promoţii. La ora închiderii ediţiei, judecătorii nu luaseră nici o decizie.

Apostu a făcut mai multe precizări legate de Aspazia Droniuc, cea care l-ar fi denunţat la DNA. Primarul a afirmat că nu ştia că aceasta ar fi avut vreun contract încheiat cu Primăria Clujului, Consiliul Local sau cu regiile subordonate. „De altfel, primarul nu are atribuţii în încheierea şi derularea acestor contracte, este exclusiv în competenţa directorilor de regii”, a punctat Apostu, care a adăugat că nu ştia că Droniuc urma să încheie contract şi pentru anul 2012 cu RATUC Cluj-Napoca, pentru asigurarea parcului auto al regiei. De asemenea, despre femeia de afaceri, Apostu a spus că o cunoaşte de circa 10 ani, de pe vremea când aceasta era în mass-media, punctând că ulterior, pentru o perioadă, a fost membră a partidului. În ce priveşte contractul încheiat între Aspazia Droniuc şi soţia sa, avocatul Monica Apostu, primarul a precizat că a aflat despre document după începerea cercetărilor. „Acasă nu discut cu soţia mea probleme de serviciu, pentru că avem o convenţie în acest sens, timpul petrecut împreună este foarte scurt. De altfel, am aflat că respectivele contracte au fost onorate de soţia mea, DNA a ridicat de la cabinetul acesteia acele contracte”, a susţinut Sorin Apostu.

În privinţa licitaţiei pentru serviciile de salubrizare în Cluj-Napoca, Apostu a afirmat că nu a fost membru în comisia de licitaţie, iar membrii comisiei erau desemnaţi de compartimentele specializate din primărie, el fiind doar cel care semna, la final, documentul privind constituirea. De altfel, rezultatele licitaţiei au fost contestate în instanţă de toţi participanţii, inclusiv de firmele câştigătoare, iar instanţa a menţinut rezultatul licitaţiei, a adăugat primarul. 

Legat de parkingul primăriei, Apostu a subliniat că ştia că acesta era supravegheat video, chiar şi la ultimul etaj, unde a susţinut că a urcat doar de două ori, prima oară la inaugurarea acestuia. De asemenea, Apostu a susţinut că s-a întâlnit cu omul de afaceri Simion Mureşean de două ori în parcarea primăriei, de fiecare dată pentru a discuta probleme personale. În ce priveşte vacanţele pe care acesta i le-ar fi plătit, în Austria, Dubai sau Grecia, primarul a afirmat că are chitanţe care dovedesc faptul că şi-a achitat singur excursiile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-01-22Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image