2019-02-16 06:02


Sorin Oprescu, în război cu ONG-urile pentru proiectul şoselei ce va traversa Bucureştiul

 |  19:23
Sorin Oprescu, în război cu ONG-urile pentru proiectul şoselei ce va traversa Bucureştiul

Războiuldeclaraţiilor între primarul general Sorin Oprescu şi organizaţiilenonguvernamentale (ONG), care se opun proiectului de realizare a şoseleiBuzeşti - Berzei - Vasile Pârvan ia amploare. Aproximativ 80 de persoane auparticipat vineri, între orele 10.00 şi 11.30, la un miting de protest în faţaPrimăriei Capitalei, cerând demisia lui Oprescu. În acelaşi timp, primarulgeneral organizase o şedinţă a Comandamentului de iarnă, tot de la ora 10, lacare a invitat şi presa (deşi o altă şedinta a Comandamentului de iarnă avuseseloc în seara de joi, 16 decembrie, ora 23.00). La această şedinţă, SorinOprescu i-a atacat verbal pe organizatorii protestului, în special Asociaţia“Salvaţi Bucureştiul”, despre care a spus că a iniţiat zeci de acţiuni îninstanţă, pe care le-a retras ulterior. Primarul general a întrebat retoriccare este scopul acţiunilor asociaţiei.

Buldozer şi somaţie

Participanţiila mitingul de vineri îl acuză pe Oprescu pentru promovarea proiectului uneişosele care, în opinia lor, mutilează o zonă de o importanţă istorică şiurbanistică inestimabilă, în centrul capitalei. Protestarii l-au întâmpinat înfaţa Primăriei Generale a Bucureştiului pe Sorin Oprescu având bannere pe carese puteau citi mesajele „Oprescu mutilează Bucureştiul!”, „Oprescu = Infractor,Oprescu = Dictator, “Oprescu = Ceauşescu”, „Oprescu aruncă oamenii în (auto)stradă!”,„Oprescu, independent de justiţie” şi cu un buldozer pe care se putea citi„Maşina lui Oprescu”.

Eii-au trimis primarului general o somaţie, pe modelul celor folosite de Primăriepentru evacuarea locatarilor clădirilor care au fost sau vor fi demolate. Somaţiaprotestatarilor îi cerea lui Oprescu să elibereze în 72 de ore funcţia pe careo deţine “în mob abuziv” la conducerea Capitalei, pentru că a fost găsitvinovat de încălcarea gravă a statutului de protecţie a monumentelor istorice,violarea drepturilor cetăţenilor expropriaţi precum şi de prejudicii graveaduse mediului şi sănătăţii oamenilor prin accentuarea problemelor de mediu aleoraşului. Totodată, participanţii la miting au solicitat Consiliului Generalabandonarea de urgenţă a proiectului de construire a şoselei.

Laînceputul săptămânii trecute, Sorin Oprescu declara presei că demolarea imobiluluidin str. Berzei nr. 34 colţ cu str. Stirbei Vodă nr. 89, făcută pentruobţinerea de spaţiu pentru şosea, a fost perfect legală. El a fost însă contrazisde Ministerul Culturii, de Inspectoratul de Stat în Construcţii, de ONG-uri şide specialişti în protejarea monumentelor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-04-11
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
20 Dec 2010

Mai ONG-istilor!Ce fel de jurist aveti acolo?Consilierul vostru juridic a scos minunea asta cu Oprescu care detine abuziv functia de Primar General?V-ati facut de ras,pur si simplu!
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...