2017-01-16 12:51

EVENIMENT


UPDATE. Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la şase luni de închisoare cu executare

 |  11:29
UPDATE. Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la şase luni de închisoare cu executare

UPDATE. Ghiţă speră că Sorin Ovidiu Vântu se va potoli

După ce a aflat sentinţa primită astăzi de Sorin Ovidiu Vântu, condamnat la şase luni de închisoare cu executare pentru şantaj, omul de afaceri Sebastian Ghiţă a declarat, citat de Mediafax, că este convins de faptul că pe viitor Vântu „se va abţine de la a mai participa la alte acţiuni cu iz penal”. Ghiţă consideră că fapte de genul celor comise de Sorin Ovidiu Vântu nu îşi au locul în mediul de afaceri din România. Reamintim că magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 l-au condamnat astăzi pe Sorin Ovidiu Vântu la şase luni de închisoare cu executare şi pe apropiatul acestuia Ion Ilie Cezar la cinci luni de închisoare, ambii fiind acuzaţi de şantajarea lui Sebastian Ghiţă. Sentinţa nu este însă definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la şase luni de închisoare cu executare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă, prin decizia Judecătoriei Sectorului 1.Hotărârea poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti. Alături de Sorin Ovidiu Vântu a mai fost condamnat Ion Ilie Cezar, care va executa cinci luni de închisoare pentru aceeaşi infracţiune.

Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar au fost arestaţi preventiv în acest dosar şi au fost eliberaţi pe 16 iunie 2011 printr-o decizie a magistraţilor Tribunalului Bucureşti.

Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului General pe 23 mai, fiind acuzaţi că l-ar fi şantajat pe Sebastian Ghiţă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, în perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-ar fi constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă să le remită suma de 150.000 de euro ori să accepte denunţarea unui contract cu scopul obţinerii injuste, în folosul lor de beneficii materiale cu consecinţa prejudicierii părţii vătămate, informează Agerpres.

'Actele de ameninţare şi constrângere au fost întreprinse de inculpatul Sorin Ovidiu Vîntu atât personal, cât şi prin intermediul inculpatului Ion Ilie Cezar, care la rândul său urma să obţină un folos injust. Inculpatul Vîntu Sorin Ovidiu a recurs la ameninţări cu moartea la adresa părţii vătămate şi a familiei, de natură a induce acesteia temerea că se pot materializa, fapt ce l-a determinat să-şi ia măsuri de protecţie', susţine Parchetul General.

Sorin Ovidiu Vîntu şi Sebastian Ghiţă au fost audiaţi de procurori, pe 20 aprilie 2011, anchetatorii luând atunci decizia de a-l reţine pe Vîntu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-11-21

TAGURI: sorin ovidiu vantu, sebastian ghita, condamnat, 6 luniComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ANCA
04 Feb 2012

Da, si acum o sa spuna ca e bolnav ba de una, ba d e alta; nu o sa mai fie g olanasul cel tantos. Ti s e si face sacrba.
BABA NOCHIA
04 Feb 2012

vine si randul lui adrian thiess, rabdare, nu mai e mult
MR.GEO
05 Feb 2012

SUNT CURIOS DACA EU AS FI AMENINTAT PE CINEVA DACA TOT 6 LUNI AS FI PRIMIT CONFORM CARUI LEGI SA DAT ACEASTA SENTINTA
ANDEEA
12 Feb 2012

Oare sa i se infunde lui Thiess?E prea destept,pen tru a i se infunda.

Adauga un comentariu

Random image