2018-12-19 05:42


Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar, arestaţi preventiv pentru 29 de zile

 |  14:50
Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar, arestaţi preventiv pentru 29 de zile
Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar, acuzaţide şantajarea lui Sebastian Ghiţă, vor fi arestaţi preventiv pentru 29 de zile,după ce, vineri, Tribunalul Bucureşti a admis recursul procurorilor faţă dedecizia de cercetare a lor în libertate.

DeciziaTribunalului Bucureşti este definitivă.

Astfel, cei doi vor fi încarceraţi la DirecţiaCercetări Penale.

În 21aprilie, Sorin Ovidiu Vîntu, alături de Ion Ilie Cezar, a fost reţinut, pentruşantaj de procurorii Parchetului instanţei supreme, pentru că a pretins luiSebastian Ghiţă 150.000 de euro lunar, acţiunea survenind unei plângeri din 4aprilie a managerului Realitatea Media. Lui Ghiţă i s-au cerut 200.000 de euro,însă managerul Realitatea a spus că dă doar 150.000 de euro.

Banii aufost ceruţi pentru ca Ghiţă să "să fie lăsat în pace" de Vîntu şi sărămână managerul Realitatea, după ce patronul Asesoft a plătit datoriilepostului TV şi a făcut investiţii, suma ridicându-se la zece milioane de euro.

Ca garanţiecă Ghiţă va face ce i se cere, Vîntu l-a trimis pe Ion Ilie Cezar, zis NeluLegionaru, să fie "umbra" managerului Realitatea TV, a susţinutParchetul, situaţie confirmată de interceptările realizate de anchetatori.

În momentul în care Ion Ilie a fost prins de anchetatori cu sumade 150.000 de euro, la sediul realitatea TV, acesta a spus că reprezintă ratade leasing pentru un elicopter, însă, potrivit contractului, această rată estede 13.000 de euro, mai spun procurorii.

"Susţinerile inculpatului Ilie Ion Cezar, potrivit căruiasuma de 150.000 de euro reprezenta ratade leasing pentru un elicopter achiziţionat de Realitatea TV, este înlăturatăde procesul-verbal de redare al convorbirii ambientale din 20 aprilie 2011, dincuprinsul căreia rezultă că valoarea ratei era de 13.000 de euro, precum şi deîmprejurarea că o asemenea sumă nu ar fi putut fi achitată în numerar de cătreo societate comercială. Totodată, susţinerea potrivit căreia nu a ştiut nimicdespre suma de bani înmânată de martorul I. A. e înlăturată de procesul-verbalde redare a conversaţiei care a avut loc între aceştia, din cuprinsul căreiarezultă că inculpatul îi cere martorului să numere banii", susţineParchetul în motivele de admitere a recursului faţă de decizia Judecătorieisectorului 5 Bucureşti de cercetare în libertate a lui Vîntu şi Ion Ilie.

Procurorulde şedinţă a susţinut, vineri, în faţa completului de trei judecători alTribunalului Bucureşti, unde s-a cerut arestarea celor doi, că din probeleadministrate până în prezent în această fază a urmăririi penale rezultă suficiente indicii că VîntuSorin Ovidiu şi Ilie Ion Cezar au constrâns partea vătămată Sebastian Ghiţă săadopte o conduită pe care acesta nu ar fi acceptat-o în lipsa ameninţărilor cei-au fost adresate, şi care i-ar fi adus un prejudiciu patrimonial, şi unbeneficiu corespunzător, dobândit în mod injust, pentru inculpaţi.

Contextul încare au fost săvârşite faptele are o legătură cu încheierea "contractuluipentru servicii de consultanlă şi management strategic, şi asigurarearesurselor de finanţare ale activităţii", între Realitatea Media şiAsesoft, la data de 24 octombrie 2011. Vîntu a asistat la semnareacontractului, fiind în mod indirect implicat în activitatea SC RrealitateaMedia SA, iar Ghiţă a preluat în urma acestui contract finanţarea şimanagementul posturilor de radio şi de televiziune ale societăţii. În baza acestuicontract, Asesoft a achitat cheltuielile curente ale Realităţii Media, sumatotală investită fiind estimată de partea vătămată la aproximativ zece milioanede euro.

În acestcontext, începând cu luna decembrie 2010 inculpatul Vîntu Sorin Ovidiu a generatunele neînţelegeri cu Ghiţă referitoare la aspectele editoriale aleteleviziunii, la un contract de închiriere sau la alte clauze din contract.

Vîntu ar fimanipulat în interesul său un litigiu civil în care se solicitase evacuareaRealitatea Media din spaţiile aflate în Casa Presei Libere.

În seara de27 martie 2011, Vîntu, însoţit de Ilie Ion şi de un număr mare de persoane,estimat martori la aproximativ 40, a pătruns în sediul Realitatea TV.

Cei doi auintrat în biroul lui Ghiţă, iar Vîntu i-a cerut acestuia schimbareadirectorului editorial, ameninţându-l "că în caz contrar va cere unorpersoane să îl omoare". Pe parcursul discuţiilor, Vîntu i-a cerut luiGhiţă suma de 200.000 de euro, în numerar, pentru a nu-i mai face probleme şipentru a nu pierde banii investiti până la acel moment, iar pentru a evitaescaladarea conflictului, managerul Realităţii afirmând că va analiza aceastăvariantă. Totodată, Vîntu 1-a desemnat pe Ilie Ion ca reprezentant al său(acesta a fost momentul în care partea vătămată l-a cunoscut pe inculpatul IlieIon Cezar), care din acel moment l-a însoţit zilnic pe Ghiţă, aflându-se însediu alături de partea vătămată pentru a se asigura că aceasta se conformeazăcererilor sale.

Teama creatălui Ghiţă rezultă din faptul că în acele împrejurări, pentru a determinainculpaţii şi persoanele care îi însoţeau să părăsească sediul postului deteleviziune a apelat serviciul 112 şi a solicitat intervenţia unui echipaj depoliţie, care a identificat, la momentul la care a sosit la fata locului,prezenţa a zece persoane. Acestea şi-au justificat prezenta invocând călucrează pentru o societate de pază, dar a rezultat că nu erau angajaţi aiacesteia, iar acea societate nu avea atribuţii legate de paza imobilului.

Parchetul aspus că s-a dovedit că scopul prezenţei lui a fost de a-l convinge pe Ghiţă de"forţa" pe care o deţine inclusiv, datorită asocierii cu persoanecare execută dispoziţiile sale, acesta fiind şi cazul lui Ilie Ion Cezar.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639244-02-17

Mai multe imagini:
Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar, arestaţi preventiv pentru 29 de zile
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...