2017-01-19 15:20

EVENIMENT


SOS: Pădurea Băneasa e tăiată!

 |  18:13
SOS: Pădurea Băneasa e tăiată!
PădureaBăneasa a fost şi este încă unul dintre locurile iubite şi căutate de bucureşteniatunci când doresc să se relaxeze sau să ia o gură de aer proaspăt. Nu e nici prea departe de casă, iar copacii nu cer nimănui taxă la intrare.Ce poate fi mai frumos? Miroase a pământ reavăn, a ciuperci şi a frunze. De ea aregrijă Regia Naţională a Pădurilor Romsilva. Sau ar trebui să aibă!

Chiardacă, în ultimii ani, aici s-a schimbat mult geografia, în sensul că au apărutblocuri noi de locuinţe sau pentru birouri, plus un cartier de vile în inimapădurii - iubitorii naturii încă mai pot beneficia de minunile ei. Spun încă,pentru că nu se ştie în viitor. Cei care au drum zilnicîn zonă realizează cu tristeţe că pădurea se răreşte din ce în ce mai mult. Dece? Pentru că cineva taie copacii, şi aici nu vorbim despre aceia bătrâni sauuscaţi şi doborâţi de furtună. Dar cine controlează acest fapt? Cui îi pasă? Înweekenduri sau în zilele mohorâte, cu circulaţie puţină, apar Dacii-papuc, cunumere de Dâmboviţa sau Ilfov, camionete sau chiar căruţe trase de cai. Intrăfără jenă în sufletul pădurii şi „curăţă”, zic ei, locul de crengile uscate,unii cu drujba, alţii cu topoarele. Liniştiţi, îşi încarcă maşinile şi căruţelepână trosnesc, apoi o tulesc spre locurile de baştină, unde, dacă vor să facă şibani, vând lemnele, sub preţul pieţei. Mulţi dintre proprietarii care au vileîn apropierea pădurii spun că, deseori, au auzit drujbele tăind copacii, maiales seara, dar nu au avut curajul să intervină în vreun fel.

Atunci să nu ne mai mirăm că, într-o zi, copiii noştri sevor trezi fără nici un copac în zonă. Poate americanii să facă ceva în sensulăsta, că doar şi-au ridicat ambasada la doi paşi de pădure şi lor le pasă cefel de aer trag în plămâni. Dar până la ei, tot la ai noştri ne-a rămas speranţa.Care moare ultima, după ce se usucă şi e tăiată... ofcourse!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-12-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image