2017-01-22 22:26


Soţia lui Laurenţiu Mironescu susţine că arestarea fostului secretar al MAI are la bază numai neadevăruri

 |  19:38
Soţia lui Laurenţiu Mironescu susţine că arestarea fostului secretar al MAI are la bază numai neadevăruri
Adriana Mironescu, soţiafostului secretar general al MAI -Laurenţiu Mironescu -, precizează, într-uncomunicat de presă de ieri, că rezoluţia procurorului de începere a urmăririipenale în dosarul în care soţul ei a fost arestat preventiv pentru fapte decorupţie se bazează numai pe neadevăruri. „Dacă procurorul îşi permite să construiască un caz pornind de la minciunişi interpretând nişte discuţii scoase din context, aşa cum i-a convenit, îmipermit şi eu să spun adevărul şi să pun convorbirile în contextul real”, spuneAdriana Mironescu.

Potrivit soţieilui Laurenţiu Mironescu, tot dosarul se bazează pepresupusa influenţă politică a lui Laurenţiu Mironescu şi se porneşte de lafaptul că acesta era preşedintele Organizaţiei Municipale Constanţa a PDL.„Fals: nu mai era preşedinte din 2008, tot în urma unui scandal în organizaţiade la malul mării. O căutare simplă pe net ar fi arătat asta. Apoi se spune căîn calitate de prim-vicepreşedinte ales în iunie 2010 ar fi urmat să-şiexercite influenţa politică. Alegerile din iunie 2010 au fost contestate depreşedintele PDL Constanţa, Mircea Banias. A urmat, în iulie, un Consiliu deCoordonare Judeţean, cu scandal şi îmbrânceli, unde Banias a fost acuzat că aadus oameni din port cu ajutorul prietenului lui, Eugen Bogatu (...), care astabilit că alegerile au fost nestatutare. A urmat un scandal întreg, Comisiade Etică şi Litigii la nivel naţional a decis că alegerile au fost nestatutare,a fost un vid de putere la nivelul Organizaţiei Municipale până în acest an,când Emil Boc a numit-o interimar pe Maria Stavrositu”, a menţionat AdrianaMironescu.

În 2010, Banias a cerut excluderea lui Mironescu dinpartid

În comunicatul depresă, ea spune că, mai mult, preşedintele de atunci al PDL Constanţa, MirceaBanias, a cerut în luna iulie 2010 excluderea din partid a lui LaurenţiuMironescu pe motiv că a luat parte la organizarea unor alegeri nestatutare. „Asta, după ce, în decembrie 2009, a vrut să-l scoată din BPJ. DeciLaurenţiu Mironescu nu avea nici o influenţă politică în partid ca să poată săfacă vreun presupus trafic de influenţă”, mai spune Adriana Mironescu. Deasemenea, ea menţionează că soţul ei nu a avut vreo influenţă politică înultimii ani, aflându-se în dizgraţia preşedintelui de atunci al PDL Constanţa,Mircea Banias. „La începutul anului 2009 (Laurenţiu Mironescu - n.r.), a depuso cerere pentru susţinerea partidului pentru o funcţie conformă cu pregătirealui - este comandant de cursă lungă, are foarte multe cursuri de specializareşi un masterat făcut la Anvers în 2001-2002 în management portuar. A mai fostdirector al portului între 1999 şi 2001, când a preluat portul pe 0 şi l-alăsat cu profit de peste 10 milioane de dolari în cont şi o serie de investiţiiîn derulare. Nu este sprijinit în acest demers de «prietenul său» MirceaBanias, preşedintele PDL, care susţine pentru numirile în port pe următorii: IoanBălan - director general, Eugen Bogatu - director Domenii, Emil Banias (frate)- director tehnic.”

„Cum poţi organiza un grup cu două persoane cu care nu-ţivorbeşti?"

LaurenţiuMironescu şi alţi membri de partid erau nemulţumiţi de modul în care domnulBanias gestiona partidul şi în care recomanda oameni pentru funcţii, fărăcalificare şi experienţă, pe bază de cunoştinţe, rude sau altele... Au făcutchiar o informare către BPN în acest sens. În PDL Constanţa nu avea nimeni nicio putere să numească pe cineva în funcţie, această putere revenindu-i exclusivlui Mircea Banias. După o serie de scandaluri, câteva propuneri s-au trecutprin BPJ, dar unele nume au fost apoi schimbate pe drum spre Bucureşti dedomnul senator. Aceste motive au stat la baza rupturii dintre soţul meu, un omcu principii, şi prietenul lui de până în anul 2009, Mircea Banias”, spuneAdriana Mironescu. Potrivit acesteia, în decembrie 2009, Mircea Banias a propusexcluderea din BPJ a lui Laurenţiu Mironescu. „Se poate spune că era într-ogroapă de potenţial politic şi într-o asemenea duşmănie cu Banias că nici nu-şimai vorbeau şi se ocoleau reciproc dacă se întâlneau în vreun loc public. (...)Rezumând, Laurenţiu Mironescu n-a avut nici o influenţă politică în perioada2008-2010. În decembrie 2009 a fost propus de Mircea Banias pentru excludereadin BPJ, iar în 2010 a fost propus de aceeaşi persoană pentru excuderea dinpartid. Cum poţi organiza un grup infracţional cu două persoane cu care nu-ţivorbeşti?”, se mai arată în comunictul Adrianei Mironescu.

Totodată, încomunicatul de presă, ea face referire şi lainterceptările telefonice care apar în dosar între Laurenţiu Mironescu şiAurelian Pilcă, spunând că sunt interceptate convorbiri între doi prieteni carese cunosc de când aveau 10 ani şi au fost făcute într-o perioadă în care toatezvonurile care circulau în comunitatea din port arătau că va fi schimbatdirectorul şi că UNPR va lua posturile. „(...) Constat din următoarele că, de fapt, Laurenţiu s-a dus laminister să vorbească cu Mircea Toader în legătură cu strategia în domeniulmaritim şi portuar, de competenţa soţului meu cu pregătirea pe care o are. Erafoarte mândru că a fost cooptat să lucreze la o astfel de strategie. Acolo seface şi referirea la intimitatea ministrului, care era normal să ştie despreaceastă strategie. Mai mult, soţul meu afirmă: «Eu nu urmăresc nimic, n-am niciun fel de virtute, deocamdată», în sensul că nu urmăreşte un post înadministraţia portului. Mai mult, chiar spune că va merge mai departe pe liniaprofesională, prin intermediul Ligii Navale, să promoveze proiecte legislativemenite să dezvolte şi să reglementeze domeniul maritim şi fluvial, iar pentruasta se gândea să se suspende din partid, pentru că e mai bine să nu fieasociat cu un partid politic, declaraţie ce apare în stenogramă”, se mai aratăîn comunicatul de presă remis de Adriana Mironescu.

„Citea material CSAT”

Aceasta susţinecă soţul său „era al doilea om în cel mai mare minister”, iar în două zile adevenit pericol public. „Aceste discuţii stau la baza arestării preventive asoţului meu, pericol public de luni. Până vineri era al doilea om în cel maimare minister, citea materiale CSAT, deşi era o anchetă în derulare, iar douăzile mai târziu a devenit pericol public. De nicăierinu rezultă că soţul meu ar fi vorbit cu cineva pentru numirea lui Pilcă înport. Şi nici că ar fi avut puterea s-o facă. Asta se deducedoar din neadevărurile procurorului legate de funcţiile lui din partid, pe caream arătat că NU LE AVEA. Nimic din acestea nu leagă cazul soţului meu de cel alvameşilor. Nici unul dintre ceilalţi inculpaţi n-a făcut vreo referire în faţainstanţei la Laurenţiu Mironescu. Nici unul”, precizează, în încheiere, AdrianaMironescu.

Potrivit Înaltei Curţi, Banias şi Mironescu asigurauprotecţia externă a reţelei din Portul Constanţa

În dosarulprivind importurile nelegale din Portul Constanţa , iar una a primit mandat de arestare în lipsă.Judecătorul Iulian Dragomir, de lainstanţa supremă, care a decis emiterea de mandate de arestare în afacereajudiciară Portul Constanţa, arată că Laurenţiu Mironescu şi senatorul MirceaBanias asigurau protecţia externă a reţelei, iar Eugen Bogatu şi Aurelian Pilcăaveau rolul de conducere şi control.

Judecătorul redăpalierele pe care inculpaţii erau organizaţi în desfăşurarea acţiunilor ilicite.Astfel, pe palierul de conducere şi control erau EugenBogatu - fostdirector al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei NaţionaleAdministraţia Porturilor Maritime Constanţa - şi Aurelian Cătălin Pilcă. Pe palierul de protecţie externă erau secretarul general al Ministeruluide Interne, Laurenţiu Mironescu, şi senatorul PDL Mircea Banias. Palierul de comandă şi coordonare lanivelul sistemului vamal era asigurat de Sunai Cadîr, Liviu Andrei Durbac,Liviu Bratu, Claudiu Olteanu şi Ionuţ Scrioşteanu.

Palierul deexecuţie la nivelul sistemului vamal era asigurat de Adrian Milea, ValentinRoşculeţ, Ioan Didilescu, Mengazi Rişcu, Nicolae Grădinaru, Jean Hahlovschi şiHoria Dan. Palierul de execuţie - comisionari vamali şiangajaţi ai comisionarilor vamali: Dragoş Tudoran, ValentinŢiripan, Sorin Budăi, Marian Iordănescu, Lucian Păun, Mircea Ostache, LeonardHărăbor, Mihai Ciobanu, Radu Zamfir, Ion Dumitru. Palierul de execuţie - intermediari vamali, oameni de afaceri, persoanefixzice: El Haj Ahmad, Akram Naser, Rouchdi Mihamad, LaurenţiuCatargiu, Ali Amer, Marin Dodu, Mihai Culea, Li Shiping, Zhang Qing, Guo Ningşi Ni Jinmong. Toţi aceşti inculpaţi şi-au stabilit relaţii structurale şi decomunicare, supuse unor reguli stricte, circumscrise scopului definit algrupului - captura statului în domeniu vamal şi portuar - reguli care presupun,printre altele, un limbaj codificat cu privire la numele persoanelor, precum şial celor cu care intră în relaţionare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-05-02

Mai multe imagini:
Soţia lui Laurenţiu Mironescu susţine că arestarea fostului secretar al MAI are la bază numai neadevăruri
zoom
Soţia lui Laurenţiu Mironescu susţine că arestarea fostului secretar al MAI are la bază numai neadevăruri
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image