2017-01-23 12:29


Soţia lui Mironescu: Arestarea fostului secretar al MAI are la bază numai neadevăruri

 |  15:10
Soţia lui Mironescu: Arestarea fostului secretar al MAI are la bază numai neadevăruri

Adriana Mironescu,soţia fostului secretar general al MAI Laurenţiu Mironescu, precizează, într-uncomunicat de presă de luni, că rezoluţia procurorului de începere a urmăririipenale în dosarul în care soţul ei a fost arestat preventiv pentru fapte decorupţie se bazează numai pe neadevăruri.

"Dacăprocurorul îşi permite să construiască un caz pornind de la minciuni şiinterpretând nişte discuţii scoase din context, aşa cum i-a convenit, îmi permitşi eu să spun adevărul şi să pun convorbirile în contextul real", spuneAdriana Mironescu.

Potrivit acesteia, totdosarul se bazează pe presupusa influenţă politică a lui Laurenţiu Mironescu şise porneşte de la faptul că acesta era preşedintele Organizaţiei MunicipaleConstanţa a PDL.

"Fals: nu mai erapreşedinte din 2008, tot în urma unui scandal în organizaţia de la malul mării.O căutare simplă pe net ar fi arătat asta. Apoi se spune că în calitate deprim-vicepreşedinte ales în iunie 2010 ar fi urmat să-şi exercite influenţapolitică. Alegerile din iunie 2010 au fost contestate de preşedintele PDLConstanţa, Mircea Banias. A urmat în iulie un Consiliu de Coordonare Judeţean,cu scandal şi îmbrânceli, unde Banias a fost acuzat că a adus oameni din portcu ajutorul prietenului lui, Eugen Bogatu (...), care a stabilit că alegerileau fost nestatutare. A urmat un scandal întreg, Comisia de Etică şi Litigii lanivel naţional a decis că alegerile au fost nestatutare, a fost un vid deputere la nivelul Organizaţiei Municipale până în acest an, când Emil Boc anumit-o interimar pe Maria Stavrositu", a menţionat Adriana Mironescu.

În comunicatul depresă, ea spune că, mai mult, preşedintele de atunci al PDL Constanţa, MirceaBanias, a cerut în luna iulie 2010 excluderea din partid a lui LaurenţiuMironescu pe motiv că a luat parte la organizarea unor alegeri nestatutare.

"Asta după ce îndecembrie 2009 a vrut să-l scoată din BPJ. Deci Laurenţiu Mironescu nu aveanicio influenţă politică în partid, ca să poată să facă vreun presupus traficde influenţă", mai spune Adriana Mironescu.

În comunicatul depresă, ea menţionează că soţul ei nu a avut vreo influenţă politică în ultimiiani, aflându-se în dizgraţia preşedintelui de atunci al PDL Constanţa, MirceaBanias.

"La începutulanului 2009 (Laurenţiu Mironescu - n.r.) a depus la partid o cerere pentrususţinerea partidului pentru o funcţie conformă cu pregătirea lui - estecomandant de cursă lungă, are foarte multe cursuri de specializare şi unmasterat făcut la Anvers în 2001-2002 înmanagement portuar. A mai fost director al portului între 1999-2001, când apreluat portul pe 0 şi l-a lăsat cu profit de peste 10 milioane de dolari încont şi o serie de investiţii în derulare. Nu este sprijinit în acest demers de«prietenul său», Mircea Banias, preşedintele PDL, care susţine pentru numirileîn port pe următorii: Ioan Bălan - director general, Eugen Bogatu - directorDomenii, Emil Banias (frate) - director tehnic.

Laurenţiu Mironescu şialţi membri de partid erau nemulţumiţi de modul în care domnul Banias gestionapartidul şi în care recomanda oameni pentru funcţii, fără calificare şiexperienţă, pe bază de cunoştinţe, rude, sau altele ... Au făcut chiar oinformare către BPN în acest sens. În PDL Constanţa nu avea nimeni nicio puteresă numească pe cineva în funcţie, această putere revenindu-i exclusiv luiMircea Banias. După o serie de scandaluri, câteva propuneri s-au trecut prinBPJ, dar unele nume au fost apoi schimbate pe drum spre Bucureşti de domnulsenator. Aceste motive au stat la baza rupturii dintre soţul meu, un om cuprincipii, şi prietenul lui de până în anul 2009, Mircea Banias", spuneAdriana Mironescu.

Potrivit acesteia, îndecembrie 2009 Mircea Banias a propus excluderea din BPJ a lui Laurenţiu Mironescu.

"Se poate spunecă era într-o groapă de potenţial politic şi într-o asemenea duşmănie cu Baniască nici nu-şi mai vorbeau şi se ocoleau reciproc dacă se întâlneau în vreun locpublic (...) Rezumând, Laurenţiu Mironescu n-a avut nicio influenţă politică înperioada 2008 - 2010. În decembrie 2009 a fost propus de Mircea Banias pentruexcluderea din BPJ, iar în 2010 a fost propus de aceeaşi persoană pentruexcuderea din partid. Cum poţi organiza un grup infracţional cu două persoanecu care nu-ţi vorbeşti?", se mai arată în comunictul Adrianei Mironescu.

Totodată, încomunicatul de presă, ea face referire şi la interceptările telefonice careapar în dosar, între Laurenţiu Mironescu şi Aurelian Pilcă, spunând că suntinterceptate convorbiri între doi prieteni care se cunosc de când aveau zeceani şi au fost făcute într-o perioadă în care toate zvonurile care circulau încomunitatea din port arătau că va fi schimbat directorul şi că UNPR va luaposturile.

"(...) Constatdin următoarele că de fapt Laurenţiu s-a dus la minister să vorbească cu MirceaToader în legătură cu strategia în domeniul maritim şi portuar, de competenţasoţului meu cu pregătirea pe care o are. Era foarte mândru că a fost cooptat sălucreze la o astfel de strategie. Acolo se face şi referirea la intimitateaministrului, care era normal să ştie despre această strategie. Mai mult, soţulmeu afirmă: «Eu nu urmăresc nimic, n-am niciun fel de virtute, deocamdată», însensul că nu urmăreşte un post în administraţia portului. Mai mult, chiar spunecă va merge mai departe pe linia profesională, prin intermediul Ligii Navale,să promoveze proiecte legislative menite să dezvolte şi să reglementezedomeniul maritim şi fluvial, iar pentru asta se gândea să se suspende dinpartid, pentru că e mai bine să nu fie asociat cu un partid politic, declaraţiece apare în stenogramă", se mai arată în comunicatul de presă remis deAdriana Mironescu.

Aceasta susţine căsoţul său "era al doilea om în cel mai mare minister", iar în douăzile a devenit pericol public.

"Aceste discuţiistau la baza arestării preventive a soţului meu, pericol public de luni. Pânăvineri era al doilea om în cel mai mare minister, citea materiale CSAT, deşiera o anchetă în derulare, iar două zile mai târziu a devenit pericol public. Denicăieri nu rezultă că soţul meu ar fi vorbit cu cineva pentru numirea luiPilcă în port. Şi nici că ar fi avut puterea s-o facă. Asta se deduce doar dinneadevărurile procurorului legate de funcţiile lui din partid, pe care amarătat că NU LE AVEA. Nimic din acestea nu leagă cazul soţului meu de cel alvameşilor. Niciunul dintre ceilalţi inculpaţi n-a făcut vreo referire în faţainstanţei la Laurenţiu Mironescu. Niciunul", precizează, în încheiere,Adriana Mironescu.

În dosarul privindimporturile nelegale din Portul Constanţa , iaruna a primit mandate de arestare în lipsă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-05-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image