2019-01-22 19:46


Şpaga în TVR - 1.500 euro. Stelian Tănase acuză imixtiunea politicului

 |  16:51
Şpaga în TVR - 1.500 euro. Stelian Tănase acuză imixtiunea politicului

Adrian Bucur, membru în CA al SRTv, a declarat, miercuri, că „folclorul” îi spune că „se dă şpagă 1.500 de euro” pe apariţia într-o emisiune a TVR, însă Irina Radu, directorul de programe al instituţiei, a spus că ea nu a cerut niciodată bani cuiva şi sunt şi alţi angajaţi cinstiţi în televiziune. Afirmaţia a fost făcută de Adrian Bucur într-o dezbatere despre necesitatea televiziunii publice în România, organizată la sediul TVR, după ce Stelian Tănase, preşedintele-director general al instituţiei, a spus că politicienii trebuie învăţaţi să nu se mai amestece în chestiunile profesionale ale Televiziunii Române.

„Avem profesionişti în televiziune capabili să se ocupe ei înşişi de televiziune, nu trebuie să le spună un ministru ce au de făcut. Şi, din păcate, se întâmplă, trebuie să vă spun”, a spus Stelian Tănase, potrivit Mediafax.

„Dar avem şi mulţi neprofesionişti în televiziune şi multe clanuri şi «cui mă laşi, naşule?»”, a reacţionat Adrian Bucur, jurnalist în TVR şi membru în Consiliul de Administraţie al SRTv. Adrian Bucur a mai spus că, până în noiembrie, era „cel mai vehement duşman” al lui Stelian Tănase, însă a înţeles că „Tănase nu fură”, ci „vrea să schimbe lucrurile în bine”. „Nu cred că sunt singurul care nu am pus mâna. (...) Sunt cinstit 100%”, a spus, la rândul său, Stelian Tănase.

Ulterior, Adrian Bucur a spus: „Ca jurnalist (...), am cinci ani aici în TVR, folclorul îmi spune că se dă şpagă vreo 1.500 de euro de emisiune. Sunt directori care ar putea fi oameni de zeci de mii de euro pe lună. Dar eu nu sunt nici DNA”.

Pe de altă parte, într-un alt context în cadrul dezbaterii, şi Cornel Nistorescu a avut un punct de vedere similar cu cel al lui Adrian Bucur. „Eu, ca privat, am fost de nenumărate ori în situaţia de a afla de la o societate comercială că putem rezolva la televiziunea publică o emisiune, dăm 3.000 de euro la director şi redactor-şef şi cu restul ne descurcăm şi ne face o oră de prezentare. Şi operaţiuni de genul acesta se fac constant în TVR”, a susţinut Nistorescu.

La momentul respectiv, Irina Radu i-a cerut şi lui Nistorescu să spună tot ce ştie, pentru că nu poate fi băgată „toată lumea în aceeaşi oală”. În timpul dezbaterii, Adrian Bucur a dat exemplul fostului producător general al TVR, Cristian Zgabercea, care, în prezent, este suspendat la cerere, din motive personale. Potrivit lui Adrian Bucur, Cristian Zgabercea a fost lăsat „la borcanul cu miere în TVR”. „Corupţia din televiziunea publică nu este o temă periferică, date fiind vremurile pe care le trăim”, a spus Bucur.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-06

TAGURI: stelian, tanase, tvr, televiziune, spaga
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...