2017-01-23 06:34


Şpagă de 1,5 milioane euro

 |  21:00
Şpagă de 1,5 milioane euro

Vicepreşedintele CJ Ilfov, Gheorghe Roman, dar şi finul primarului din Jilava, Ovidiu Szasz, şi doi notari publici au fost reţinuţi de procurorii DNA în dosarul care îi vizează pe primarii din Jilava şi Snagov, reţinuţi de asemenea pentru fapte de corupţie.

Vicepreşedintele CJ Ilfov, Gheorghe Roman, este cercetat pentru trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. Ovidiu Szasz este acuzat de complicitate la luare de mită şi fals intelectual, în timp ce notarii publici Roxana Curpene şi Eugenia Cuţaru sunt cercetaţi pentru complicitate la trafic de influenţă şi fals intelectual. Totodată, în acelaşi dosar, mai este învinuit şi Ion Scăeţeanu, personaj din anturajul primarului comunei Snagov, care este acuzat de trafic de influenţă, fals intelectual şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, însă împotriva lui procurorii nu au luat nici o măsură.

Primarul localităţii ilfovene Snagov, Apostol Muşat, şi edilul din Jilava, Adrian Mladin, au fost reţinuţi pentru 24 de ore de procurorii DNA. Cei doi au fost reţinuţi pentru luare de mită, trafic de influenţă şi fals intelectual şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. Cei doi primari au fost ridicaţi, marţi, în jurul prânzului, de anchetatori şi duşi la DNA pentru audieri.

Primarii au cerut de la o persoană, denunţător în dosar, peste 1,5 milioane de euro, pentru a alcătui un plan parcelar, astfel încât acesta să poată intabula un teren de 23,5 hectare situat în extravilanul comunei, pe care să-l vândă ulterior.

În perioada martie – noiembrie 2011, Adrian Mladin împreună cu Apostol Muşat, Gheorghe Roman, Ovidiu Szasz şi Ion Scăeţeanu au pus la cale, contra banilor, scenariul întocmirii planului parcelar, avizării acestuia şi emiterii documentelor cadastrale, astfel încât să fie intabulate terenurile pe care denunţătorul le achiziţionase anterior. Interesul denunţătorului era ca aceste terenuri să fie învecinate unul cu celălalt, pentru ca, după  întocmirea planului parcelar şi eliberarea  documentelor  cadastrale, acestea să poată fi unite într-un singur lot în evidenţele funciare şi apoi vândute unei societăţi comerciale.

Mladin i-a pretins denunţătorului 500.000 euro din care, la 19 septembrie, a primit 50.000 de euro. De asemenea, s-a angajat să o influenţeze şi pe directoarea Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Ilfov pentru a o determina să avizeze şi să emită documentele cadastrale. Pentru că întocmirea planului parcelar trena, a intervenit şi Apostol Muşat care a lăsat să se creadă că are influenţă asupra lui Mladin şi i-a cerut denunţătorului, direct şi prin intermediar, 1.100.000 de euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-24

TAGURI: Apostol_musat, adrian_mladin, roxana_curpene, eugenia_cutaru, gheorghe_roman, ovidiu_szasz, roman_dnaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

BARBIE
21 Dec 2011

De ce ati pus poza de la PSD? hotu asta e membru UNPR!!!!!!!!

Adauga un comentariu

Random image