2018-07-18 00:02


SPANIA: Mii de persoane au protestat faţă de creşterea şomajului

 |  10:21
SPANIA: Mii de persoane au protestat faţă de creşterea şomajului

Mii de manifestanţi au protestat duminică în Spania, mai ales la Madrid şi Barcelona, faţă de creşterea şomajului şi austeritate, solicitând de asemenea reforme politice, la apelul marilor sindicate ale ţării.

Protestatarii din Madrid au parcurs centrul capitalei, reunind câteva mii de funcţionari, angajaţi în transport sau medici şi infirmieri care manifestează de câteva luni pentru apărarea sănătăţii publice.

Cele două mari sindicate spaniole, UGT şi Comisiones Obreras (CCOO), susţinuţi de un colectiv de cetăţeni, au convocat adunări în 60 de oraşe, mai ales la Barcelona, "împotriva şomajului şi pentru reînnoirea democraţiei".

La apelul sindicatelor sau a mişcărilor cetăţenilor, aceste proteste s-au înmulţit în Spania împotriva politicii de austeritate aplicată de peste un an de guvernul de dreapta condus de Mariano Rajoy.

Mai multe cazuri de corupţie care au afectat Partidul Popular, aflat la putere, precum şi familia regală, alimentează de asemenea nemulţumirea unei părţi a opiniei publice, în timp ce ţara se clatină sub impactul şomajului şi al recesiunii.

Pentru a redresa datoria publică şi sub presiunea partenerilor europeni, guvernul a lansat o cură de austeritate drastică cu scopul de a economisi 150 de miliarde de euro în trei ani, înainte de sfârşitul lui 2014, transmite Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639874-03-01

TAGURI: Spania, protest, somaj

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova