2017-01-23 14:57


Spărgător de bănci, lăsat liber de judecători

 |  19:23
Spărgător de bănci, lăsat liber de judecători

Un sucevean căutat de autorităţile austriece pentru două jafuri armate comise asupra unor bănci a fost prins, miercuri, în România, însă, la confirmarea mandatului european de arestare, Curtea de Apel Suceava a dispus în cazul acestuia doar măsura obligativităţii de a nu părăsi localitatea 30 de zile.

Autorităţile austriece au emis pe numele lui Vasilică Puşcaşu, un sucevean în vârstă de 36 de ani, un mandat de arestare pentru comiterea mai multor tâlhării cu mână armată, între care şi două jafuri asupra unor unităţi bancare, iar pentru identificarea şi prinderea suceveanului se munceşte încă din 2005.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii austrieci au probe care arată că suceveanul ar fi participat la începutul anului 2005 la mai multe jafuri armate, iar miercuri doi ofiţeri austrieci au venit în România şi cu ajutorul colegilor din IGPR au reuşit să-l prindă în Suceava.

Vasilică Puşcaşu a fost prezentat Curţii de Apel Suceava pentru confirmarea mandatului european de arestare, însă magistraţii au decis în cazul lui doar măsura obligativităţii de a nu părăsi localitatea timp de 30 de zile. Potrivit unor surse, instanţa ar fi luat această decizie după ce Puşcaşu ar fi minţit că este cercetat şi în România pentru alte fapte şi că urmează să fie audiat, astfel că extrădarea în Austria ar îngreuna anchetele poliţiştilor români. În realitate, Vasilică Puşcaşu nu este cercetat în România, ci are calitatea de martor într-un dosar aflat în cercetare la Poliţia din Suceava, unde a fost deja audiat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-12-22Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image