2017-01-19 06:45

EVENIMENT


Spitalele, resuscitate pentru moment

 |  19:37
Spitalele, resuscitate pentru moment

După ce Institutul “C.C. Iliescu” a anunţat că se confruntă cu probleme grave întrucât mai are doar fonduri pentru salarii, în timp ce peste 500 de persoane se află pe lista de aşteptare pentru a fi operate, CNAS a luat măsuri şi transmite că 150 de milioane de lei vor fi transferate spitalelor pentru luna noiembrie din bugetul asigurat lunii decembrie.

"Finanţarea spitalelor pentru luna noiembrie este rezolvată, astăzi vor fi transferate aproximativ 150-160 de milioane de lei din bugetul pe decembrie în noiembrie", a spus Lucian Duţă, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. În ceea ce priveşte bugetul pentru luna decembrie, oficialul susţine că a luat deja legătura cu Ministerul Finanţelor, iar săptămâna viitoare speră să fie găsită soluţia salvatoare.

Reacţia autorităţilor vine la numai o zi după ce reprezentanţii Institutului “C.C. Iliescu”, acolo unde sunt asigurate 50% din totalul operaţiilor pe inimă din ţară şi 75% din totalul operaţiilor cardiovasculare, transmiteau că bugetul a fost epuizat şi nu vor mai putea continua activitatea. “Cazul nostru nu e singular, situaţia este dramatică”, avertiza directorul Şerban Bubenek.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image