2019-02-21 18:08


SRI: Român suspectat de terorism, arestat în Germania

 |  17:03
SRI: Român suspectat de terorism, arestat în Germania

Serviciul Român de Informații (SRI) confirmă reținerea românului în Germania, bărbatul fiind suspectat că pregătea un atac terorist. SRI precizează că instituția a contribuit cu informații relevante care au dus la arestare.

"Inca dintr-o faza incipienta a investigatiilor informative desfasurate de partenerul nostru german, SRI a contribuit cu informatii relevante care au condus la masura arestarii cetateanului roman. SRi, in calitate de autoritate nationala in domeniul prevenirii si combaterii terorismului, are ca prioritate majora prevenirea oricaror riscuri si amenintari de natura terorista, cooperand in acest sens cu celelalte institutii din cadrul SNPCT, precum si cu partenerii externi", transmite SRI printr-un comunicat de presă.

Un cetățean român suspectat de terorism a fost reținut pe aeroportul din orașul german Frankfurt, existând informații că pregătea un atentat. Islamistul român, în vârstă de 21 de ani, a fost reținut joi după-amiază pe Aeroportul internațional din Frankfurt de agenți ai Serviciului special german de poliție (SEK), relatează publicațiile Stuttgarter Zeitung și Bild.

Românul discutase pe site-uri de socializare online despre pregătirea unui atac terorist, informațiile fiind obținute de poliția din Karlsruhe, oraș situat în landul Baden-Württemberg.

Conform Serviciului regional de combatere a infracționalității (LKA), românul urma să ia un avion cu destinația România.

Nu este clar care era ținta atentatului plănuit de islamistul român.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-03

TAGURI: germania, roman, terorism, sri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...