2017-01-23 06:33


UPDATE. Stare de alertă în Vrancea

 |  14:01
UPDATE. Stare de alertă în Vrancea

UPDATE, ora 17.00. Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a aprobat starea de alertă pentru judeţul Vrancea, a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru.

Militaru a precizat că starea de alertă în judeţul Vrancea este valabilă până marţi şi că acest lucru nu presupune alte lucruri suplimentare.

Secretarul de stat în MAI, Mihai Capră, a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă că prefectul de Vrancea a solicitat instaurarea stării de alertă.

Autorităţile ar putea instaura starea de urgenţă în judeţul Vrancea, în vederea prevenirii şi a solicităţii de resurse suplimentare, a precizat secretarul de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor, Mihai Capră.

„În situaţia judeţului Vrancea, având în vedere starea în care se găsesc localităţile din judeţ şi a viscolului prognozat prin codul portocaliu care urmează să intre în aplicabilitate luni de la ora 12,00, ministrul administraţiei va lua legătura cu prefectul judeţului, probabil în videoconferinţa care va avea loc la ora 14,00 şi dacă considerentele avute în vedere sunt în regulă, nu văd un impediment de a accepta starea de alertă”, a declarat secretarul de stat.

Mihai Capră a precizat că starea de alertă este diferită de cea de urgenţă, prin intermediul acesteia putând fi solicitate resurse suplimentare. Cu toate acestea, secretarul de stat din MAI a precizat că instituirea stării de alertă nu a fost întârziată, deoarece dacă intra în vigoare mai devreme, putea crea panică, scrie Agerpres.

Meteorologii au emis sâmbătă o avertizare de Cod Portocaliu, în intervalul 12 februarie, ora 18,00 - 13 februarie, ora 12,00, pentru judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Gorj, Vâlcea şi Olt, unde va ninge abundent.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-02-22

TAGURI: stare urgenta, stare urgenta Vrancea, autoritati MAI, Mihai CapraComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image