2017-01-17 19:40

EVENIMENT


Ştrandul din Oradea, închis pentru şase luni. ANPC a descoperit o serie de nereguli la ştrandul unde o fetiţă a murit după ce a fost aspirată în conducta de scurgere

 |  18:41
Ştrandul din Oradea, închis pentru şase luni. ANPC a descoperit o serie de nereguli la ştrandul unde o fetiţă a murit după ce a fost aspirată în conducta de scurgere

Ştrandul din Oradea a fost închis pentru şase luni înurma unui control al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor(ANPC), după ce o fetiţă de 7 ani a fost aspirată în conducta de scurgere aunui bazin. Reprezentanţii ANPC au descoperit o serie de nereguli şi au aplicato amendă de 20.000 de lei.

„Fixareagrilajelor de protecţie este defectuoasă, fapt ce a condus la producereaaccidentului la bazinul nr. 5. Ţevile de evacuare a apei sunt amplasate înzonele de acces a utilizatorilor, avertizoarele şi indicatoarele de adâncimelipsesc sau sunt greu vizibile şi lipsesc avertismentele asupra eventualelorriscuri şi pericole ce pot apărea. La acestea, se adaugă lipsa informăriiconsumatorilor asupra regulilor pe care trebuie să le respecte la intrarea înbazine, nu există indicatoare spre punctul de prim-ajutor şi spre salvamar, iarfinisajele bazinelor sunt necorespunzătoare, existând crăpături, fisuri şispărturi. Vopseaua este exfoliată şi lipseşte de pe suprafeţe mari”, detaliazăreprezentanţii ANPC.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

Parchetul Judecătoriei Oradea a constituit un dosar penalîn acest caz. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihora precizat că dosarul s-a deschis pentru acuzaţia de ucidere din culpă, iar înprezent se fac investigaţii pentru identificarea persoanelor responsabile deproducerea tragediei. Incidentul de la ştrandul din Oradea unde o fetiţă de 7ani a murit aspirată de o conductă de evacuare a apei s-a petrecut în timp cebazinul era golit, reprezentanţii ştrandului susţinând că fetiţa eranesupravegheată şi că nu avea ce să caute în bazin pentru că se anunţase că apava fi golită. Incidentul s-a petrecut sâmbătă, în jurul orei 16.00, cândangajaţii ştrandului au început să evacueze apa din bazine.

Grilajul gurii de evacuare a “dispărut”

Florin Alexandru, purtătorul de cuvânt al Regiei Autonomede Pieţe, Agrement şi Salubritate (RAPAS) de care aparţine ştrandul, a declaratcă la ora respectivă în bazin mai erau câteva persoane, deşi se anunţase căacesta va fi golit, iar fetiţa era în apă nesupravegheată. “În ştrand sunt douăbazine mari. Unul s-a umplut sâmbătă, iar celălalt vineri. Cel cu o zi vechimese goleşte de regulă după ora 16.00, ca să poată avea apa proaspătă.Regulamentul prevede că în momentul în care se anunţă golirea, salvamarul areobligaţia să supravegheze tot ce se întâmplă în bazin în momentul golirii. Aşas-a întâmplat şi ieri (sâmbătă - n.n..), când fata a fost prinsă de vârtej.Numai că până când salvamarul şi ceilalţi oameni au sărit să o salveze, dinpăcate fetiţa a decedat”, a declarat Florin Alexandru. Potrivit acestuia, gurade avacuare care a absorbit-o pe fetiţă se află pe fundul bazinului, laintersectarea cu peretele, iar forţa de absorbţie este foarte mare. În plus,gura de evacuare era neacoperită de grilaj. Purtătorul de cuvânt al RAPASsusţine că la momentul la care bazinul fusese umplut cu apă sita se afla pegura de evacuare, însă între timp aceasta a “dispărut”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-10-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image