2018-12-11 15:35


Strivit de 160 de tone de beton

 |  19:38
Strivit de 160 de tone de beton

Un bărbat şi-a pierdut viaţa, ieri dup-amiază, pe strada Orăştiei numărul 28, din sectorul 4 al Capitalei, în timp ce lucra pe un şantier. Din primele cercetări se pare că bărbatul, Nicolae Lungu, a murit strivit de o dală de beton care s-a prăbuşit peste el. Un alt coleg a fost rănit grav.

Un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a ajuns la faţa locului, însă bărbatul nu a mai putut fi salvat. Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti au spus că bărbatul în vârstă de 31 de ani lucra cu acte în regulă, iar angajatorii le făcuseră de curând ambilor muncitori instructajul de protecţie a muncii. O macara a fost adusă pentru a ridica placa de beton sub care se afla bărbatul.

Pompierii spun că apelul prin numărul de urgenţe 112 a fost primit în jurul orei 16.30. „Am trimis un echipaj, dar salvatorii au găsit persoana decedată. Se afla în curtea unui operator economic. Din câte ştim a fost găsit sub nişte prefabricate din beton“, a declarat Ovidiu Pană, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.

Tragedia a avut loc în curtea firmei Verta-Tel SRL, specializată în proiectare şi executare de reţele de telecomunicaţii. Din primele informaţii, victima a fost surprisă de 40 de plăci de beton, în greutate de peste 160 de tone, aflate în curtea societăţii comerciale. „Inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă şi poliţişti de la Secţia 16 fac cercetări pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs accidentul de muncă şi se verifică dacă s-au respectat normele de protecţie a muncii“, a declarat Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-05-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RADU
11 Feb 2013

In data de 15 aug. ( sf. Maria) zi data de guvern ca nelucratoare, am fost obligati sa venim la munca, program normal , adica 10 ore, spunand inginerul ca cine lipseste va fi penalizat cu 10 % si va fi trecut nemotivat, deci i se va taia si o zi din concediu de odihna. Firma Verta-Tel de ani de zile nu plateste salariile muncitorilor la timp si nu le plateste nici salariile si concediile medicale sau concediul de odihna atunci cand isi dau demisia. De asemeni nu platesc contributiile catre stat. Eu sunt unul din multii furati de aceasta firma, mentionez ca i-am dat in judecata si am castigat , insa tot nu au dat toti bani si nici adseverinta de vechime.
Random imageUltimele stiri


loading...