2017-01-20 10:06

EVENIMENT


Studenţii care vor să muncească în Germania mai au 7 zile pentru înscrieri

 |  15:33
Studenţii care vor să muncească în Germania mai au 7 zile pentru înscrieri

Studenţii şi masteranzii care doresc să plece în Germania, pentru a munci timp de două luni în sezonul estival, mai au timp doar până pe 22 februarie să-şi depună candidatura, anunţă Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Termenul iniţial de înscriere s-a încheiat pe 16 decembrie 2011, însă acesta a fost prelungită până pe 27 ianuarie. Până acum au fost selectaţi 56 de studenţi şi masteranzi pentru cele 150 de posturi disponibile. Conducătorii ANOFM susţin că principala cauză a interesului scăzut al studenţilor o reprezintă condiţiile meteo extreme din ţara noastră.

“În prezent, avem 56 de dosare selectate şi mai sunt încă 94 de poziţii neocupate, iar înscrierea pentru acestea şi susţinerea testului de limbă germană se desfăşoară până la 22 februarie”, a precizat, marţi, pentru Agerpres, preşedintele ANOFM, Elvira Rodica Andronescu, care mai adaugă că noul termen a fost fixat de comun acord cu autoritatea pentru ocuparea forţei de muncă din Germania (ZAV).

Angajatorii nemţi oferă studenţilor şi masteranzilor locuri de muncă pe perioada verii în hoteluri, gastronomie, agricultură şi în domeniul curăţeniei de clădiri. În cazul  domeniului hotelier un loc de muncă poate fi în servire, la bucătărie, în calitate de cameristă sau ca persoană care se ocupă de curăţenie. Potrivit ZAV, săptămâna de lucru va avea şase zile lucrătoare şi este posibil ca ziua liberă să nu fie neapărat la sfârşit de săptămână.

Pentru vacanţa de vară din 2011 au fost selectaţi 124 de candidaţi, dar numai 91 dintre aceştia au acceptat contractul oferit şi au plecat la muncă în Germania.

Cei care doresc să participe la selecţie trebuie să fie student sau masterand, să fie înscrişi la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii, la curs de zi, colegiu tehnic sau colegiu. Dosarele vor fi depuse la sediul ANOFM (Str. Avalanşei 20-22, Bucureşti), la Direcţia Relaţii Internaţionale EURES şi Mediere (Tel: 021- 311.07.73 sau 021.337.21.94). Alte informaţii se află la adresa http://munca in strainatate.anofm.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-17

TAGURI: Studenti, masteranzi, anofm, munca, germania, vara, inscriere, data_limitaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image