2017-01-18 04:00

EVENIMENT


Studenţii ocupă amfiteatrele

 |  19:40
Studenţii ocupă amfiteatrele

În urma protestelor studenţilor care au loc în nouă centre universitare, Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) a elaborat un manifest care va fi împărţit studenţilor şi în care sunt cuprinse problemele acestora.

„Problemele studenţilor cuprinse în acest manifest vor fi discutate marţi la Facultatea de Automatică şi Calculatoare împreună cu prorectori şi decani ai Universităţii Politehnica Bucureşti, dezbatere la care vor participa peste 150 de studenţi. După dezbatere, studenţii vor ocupa amfiteatrul şi vor dormi acolo”, a declarat liderul organizaţiei, Ioan Poenaru.

În manifest, studenţii de la UNSR cer 6% din PIB pentru sistemul educaţional în contextul în care ţări precum „Republica Moldova alocă 9% din PIB, iar ţări precum Cipru şi Danemarca au peste 7%”, un sistem de educaţie „mai echitabil”, adoptarea imediată a Statutului Studentului, prin ordin al ministrului educaţiei, salarii „decente” pentru profesorii şi personalul administrativ din tot învăţământul, condiţii „normale” de viaţă pentru studenţi, „cămine mai bune şi burse care să poată asigura un trai decent”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-25

TAGURI: studenti, amfiteatreComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image