2019-02-21 02:06


Stupefiant. Un judecător insistă în eliberarea traficanţilor de arme din dosarul „Ciorogârla”

 |  19:50
Stupefiant. Un judecător insistă în eliberarea traficanţilor de arme din dosarul „Ciorogârla”

Tribunalul Bucureşti ia pentru a doua oară o deciziestupefiantă în dosarul furtului de arme din unitatea militară de la Ciorogârla.După ce, în urmă cu o săptămână, i-a pus în libertate pe Liviu Iordan, ŞtefanZugravu şi Gigel Gheorghe, adică tocmai pe cei la care s-au găsit armele,decizie respinsă, din fericire, de Curtea de Apel Bucureşti, Tribunalul Bucureştia hotărât, pe 10 decembrie, înlocuirea măsurilor de arestare cu interdicţiilede părăsire a localităţii.

LiviuIordan a fost arestat preventiv în 19 martie de instanţa TribunaluluiBucureşti, care a admis cererea procurorilor DIICOT. El este acuzat că a vândutcu 17.500 de euro arme furate de la unitatea militară din Ciorogârla. LiviuIordan a vândut o mitralieră calibrul 7,62 mm fără afetul aferent (mitralierăde companie), 20 de pistoale mitralieră calibrul 7,62 mm Kalaşnikov, 32 depistoale model 1933 TT, calibrul 7,65 mm, 5 pistoale model 1974 Carpaţi,calibrul 7,65 mm, trei pistoale Cugir calibrul 9 mm, un pistol de semnalizare,calibrul 26 mm, nouă baionete, şase binocluri şi alte accesorii pentruarmament, se preciza în motivarea instanţei. De asemenea, procurorii au depusla instanţă o serie de interceptări telefonice şi ambientale în care MihaiCostea şi Nicolae Alexandru Iordan, fratele lui Liviu Iordan, îi dădeauindicaţii cu privire la arme. Astfel, pistoalele erau numite codat"cauciucuri".

Potrivitanchetatorilor, în decembrie 2009, Liviu Iordan, în înţelegere cu fratele său, NicolaeAlexandru Iordan, şi cu Marius Costea au oferit spre vânzare, contra sumei de17.500 de euro, zece pistoale model TT şi trei pistoale mitralieră tipKalaşnikov, care proveneau din furtul comis, în luna ianuarie 2009, la unitateamilitară din Ciorogârla. În noaptea de 27 spre 28 ianuarie 2009 au fost furate62 de arme militare şi alte obiecte (accesorii armament) din depozitul UM 01895Bucureşti, situat în incinta UM 01916 Ciorogârla. În 27decembrie 2009, anchetatorii au găsit, în urma unor descinderi, 35 de arme dinlotul celor furate de la Ciorogârla.

Încazul furtului armelor de la Ciorogârla, în 28 decembrie 2009, instanţaTribunalului Bucureşti a decis arestarea a 14 persoane, toate fiind acuzate şide trafic de droguri. Astfel, au primit mandate de arestare Eugen Preda, AlinViorel Câcă, George Laurenţiu Dinu, Adrian Mincu, Marius Costea, NicolaeAlexandru Iordan, Marius Tăbârcă, Marian Scarlat, Sandu Chiriţă, Daniel NicolaeStinghe, Dan Vasile Sandu, Adrian Ioan Marius Mustăţea, Mihai Ştefan Zugravu şiGigel Gheorghe. Fratele lui Eugen Preda, Adrian Lucian Preda, reţinut şi el înacest caz, a fost lăsat liber, după ce judecătorul a respins propunereaprocurorilor DIICOT în cazul acestuia. În 16 martie 2010, anchetatorii au maigăsit, în zona Bâcu-Dragomireşti, încă o armă din lotul celor furate de laCiorogârla.

Contestat de propriii colegi

Ambele decizii de eliberare aparţin judecătorului ConstantinMarin Marino, preşedintele Secţiei I Penale a Tribunalului Bucureşti. Ultima afost luată vinerea trecută, la ora 20.00, tocmai pentru a trece neobservată.

Constantin Marino este magistratul care a făcut partedin completul de trei judecători ce a decis eliberarea lui George Becali,provocând un scandal în lumea justiţiei şi determinând Consiliul Superior alMagistraturii să facă verificări. Completul de judecată care a judecat şi aadmis recursul lui Gigi Becali faţă de decizia Judecătoriei Sectorului 1 princare s-a respins cererea de eliberare sub control judiciar a fost format dinConstantin Marino Marin, Monica Cipariu şi Dorel Matei. Acesta din urmă sepronunţase pe arestarea lui Becali.

Laalegerile locale din iunie 2008, Constantin Marino Marin a fost preşedinteleBiroului Electoral Municipal Bucureşti (BEM), acesta demisionând "dinmotive medicale", după ce judecătorii din Birou au ameninţat că vor plecadin cauza acestuia. Înaintea demisiei, Biroul Electoral Central (BEC)transmisese Tribunalului Bucureşti o scrisoare în care semnala nereguli înactivitatea Biroului Electoral al Municipiului Bucureşti (BEM) şi în care cerea"într-o formulare elegantă" înlocuirea magistraţilor de la BEM.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-02-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANGELS
16 Dec 2010

1-arme ciorogarla Despre decizia judecatorului Constantin Marino Marin cred ca in urma analizei dosarului "arme Ciorogarla" care este un dosar KAFCA ar trebui ca unii dintre inculpati sa fie lasati in libertate sub control judiciar! In dosarul lui E. PREDA acuzatiile chiar sunt ca in cartea lui KAFCA si in urma descinderii devastatoare nu a fost gasit nimic incriminator si nici in inregistrarile ambientale nu exista nici o convorbire care sa faca clar si concis referire la acuzatiile aduse
ANGELS
16 Dec 2010

2-arme ciorogarla Acele convorbiri ambientale nu releva nimic despre arme sau droguri, laptopul nu releva nici o tranzactie a armelor sau a drogurilor, intrebarea mea este: pt ce este tinut E. PREDA in arest ???????? Normal ca judecatorul a studiat dosarul si stie ca acel dosar este o facatura si ca trebuia sa fie gasit un "cap si un tap ispasitor" de mai-marii statului si acela a fost gasit in persoana lui PREDA. FRATELE LUI BASESCU CARE ESTE ACUZAT DE TRAFIC DE ARMAMENT ARE DOSAR PENAL?
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...