2017-01-19 23:45

EVENIMENT


Subminarea economiei naţionale la Romgaz

 |  21:00
Subminarea economiei naţionale la Romgaz

Cel puţin 20 de persoane din fosta şi actuala conducere a companiei de stat Romgaz sunt acuzate de către procurorii DIICOT de subminare a economiei naţionale. Acestea sunt suspectate de favorizarea controversatului om de afaceri Ioan Niculae.

Şefii Romgaz sunt acuzaţi că ar fi semnat contracte preferenţiale cu patru combinate chimice patronate de Ioan Niculae. În urma acelor contracte, timp de mai mulţi ani, Nitramonia Făgăraş, InterAgro şi celelalte două societăţi producătoare de îngrăşăminte ar fi funcţionat cu gaze din producţia internă, cantităţiile fiind achiziţionate de la Romgaz. În tot acest timp, însă, populaţiei i-au fost livrate doar gaze din import, mult mai scumpe.

Surse judiciare vorbesc despre faptul că în urma anchetei procurorii ar fi descoperit că firmele miliardarului, care controlează şi echipa de fotbal Astra Ploieşti, nu ar fi avut dreptul să beneficieze de gaz la preţ prefernţial dintr-un motiv cât se poate de simplu: erau datoare la stat.

Combinatul Azomureş, în schimb, nu a beneficiat de acelaşi tratament ca firmele lui Niculae, primind gaze doar după ce şi-a platit toate datoriile către stat.

Primele contracte semnate de Ioan Niculae, prin societăţile pe care acesta le deţine cu Romgaz, au fost făcute în timpul când la conducerea Ministerului Economiei se afla liberalul Varujan Vosganian.

Ancheta a fost demarată în anul 2010, procurorii sesizându-se din oficiu în urma informaţiilor primite de la organele de specialitate.

Timp de peste un an, personajele principale ale dosarului au fost monitorizate de anchetatori în baza unor mandate emise de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a stabili exact cercul relaţional precum şi a descoperi alte informaţii.

Potrivit surselor ziarului Puterea, în vizorul procurorilor se află şi Adriean Videanu, fost ministru al Economiei.

O parte din cei aflaţi în vizorul DIICOT s-au prezentat în faţa procurorilor chiar între Crăciun şi Revelion pentru a afla acuzaţiile care li se duc.

Ioan Niculae a refuzat să facă orice fel de comentarii.  „Nu ştiu nimic. Dumneavoastră ştiţi mai bine ca mine. Nu am ce să vă spun", a declarat Niculae, potrivit celor de la romanialibera.ro, care mai spun că surse din Ministerul Economiei şi Comerţului au confirmat că mai mulţi responsabili din conducerea ministerului au cunoştinţă despre ancheta derulată de DIICOT în care sunt  implicaţi respectivii angajaţi Romgaz.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-02

TAGURI: subminare, romgaz, ioan niculaeComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image