2018-11-19 05:09


Sud-vestul Bulgariei, zguduit de cel puţin zece cutremure. Cel mai puternic a atins magnitudinea de 3,9 pe scara Richter

 |  17:13
Sud-vestul Bulgariei, zguduit de cel puţin zece cutremure. Cel mai puternic a atins magnitudinea de 3,9 pe scara Richter

Institutul de Geofizică al Academiei Bulgare de Ştiinţe a precizat că sud-vestul ţării a fost zguduit sâmbătă de cel puţin zece seisme, dintre care cel mai puternic a avut magnitudinea de 3,9 pe scara Richter. Însă, Centrul European de Seismologie a înregistrat 13 cutremure.

La ora 01.24  a avut loc primul cutremur,iar ultimul la 06.51, la adâncimi cuprinse între 0,8 şi 4,9 kilometri, scrie Mediafax. Cel mai puternic dintre ele a fost înregistrat la ora 03.21 şi a avut magnitudinea de 3,9 pe scara Richter. Seismele au fost resimţite de locuitorii din zona epicentrului, mulţi dintre ei petrecându-şi noaptea în afara caselor.

Cutremurele au fost resimţite în oraşele Simitli şi în apropiere de mina de cărbune Oranovo, care s-a prăbuşit la 16 iulie, provocând moartea a doi mineri şi blocarea în subteran a altor doi, fără şanse de supravieţuire. Sâmbătă, nu au fost anunţate victime sau pagube materiale. De asemenea, seismele nu au afectat munca în interiorul minei, unde au fost resimţite la o intensitate mai mică decât la suprafaţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-27

TAGURI: Bulgaria, cutremur, seism, magnitudine, Richter
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...