2018-12-19 16:06


Sulfina Barbu, AUDIATĂ la DNA. Este aşteptat să ajungă şi Emil Boc

 |  09:50
Sulfina Barbu, AUDIATĂ la DNA. Este aşteptat să ajungă şi Emil Boc

Fostul ministru Sulfina Barbu a venit, joi, la sediul DNA, pentru a fi audiată în dosarul în care deputatul Elena Udrea este anchetată sub control judiciar pe cauțiune. În cursul zilei de joi este aşteptat să ajungă la sediul Direcţiei şi fostul premier Emil Boc, pentru a fi audiat în acelaşi dosar, potrivit Agerpres.

Sulfina Barbu va fi audiată în calitate de martor. şi senatorul PNL Gheorghe Flutur a venit la DNA pentru audieri în acelaşi caz.

În acest dosar, procurorii DNA o acuză pe Elena Udrea „de luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția ori încheierea de tranzacții financiare utilizând informațiile în virtutea funcției, spălare de bani în formă continuată, fals în declarații de avere în formă continuată (cu referire la declarațiile de avere din perioada 2009 — 2012)”.

Anchetatorii susţin că, în 2010, în calitate de ministru și de persoană cu funcție de conducere în partid, având influență asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, Elena Udrea a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.

Potrivit DNA, Elena Udrea s-ar fi folosit de influența pe care o avea ca ministru pentru a cumpăra prin interpuși, sub prețul pieței, o vilă pe litoral. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-05

TAGURI: sulfina barbu, audiata, dna, asteptat, emil boc, dosar, elena udrea
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...