2018-12-11 06:44


Supravegherea Mării Negre, pusă în pericol de hoţi

 |  21:00
Supravegherea Mării Negre, pusă în pericol de hoţi

Hoţii de fier vechi din zona localităţii constănţene 2 Mai au furat un transformator electric care alimenta un releu SCOMAR, destinat supravegherii litoralului românesc. Sistemul de supraveghere a rămas fără energie electrică timp de zece minute, până când au pornit generatoarele proprii.

Deranjamentul a fost rezolvat după opt ore prin montarea unui alt transformator. „Hoţii au acţionat în puterea nopţii şi echipaţi cu scule profesionale”, spun surse Electrica. Indivizii au tăiat cablurile de alimentare şi au furat transformatorul. Sistemul automat de alimentare cu energie, care echipează fiecare dintre cele nouă relee dispersate pe litoralul românesc, a intrat automat în funcţiune, iar supravegherea maritimă a continuat.

SCOMAR a depistat în urmă cu o săptămână o familie din Bucureşti, plecată în croazieră pe mare în zona Sulina, care a făcut o escală la nava Tugut S, naufragiată din anul 2009, la nord de canalul Sulina. Au urcat pe vas de unde au luat patru colaci de salvare. Toată mişcarea turiştilor a fost monitorizată din centrul SCOMAR, iar hoţii s-au ales cu dosar penal.   


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...