2019-02-21 07:51


Sute de români, blocaţi pe aeroporturi din Turcia

 |  14:36
Sute de români, blocaţi pe aeroporturi din Turcia

Turiştii români care se întorc din vacanţele de Revelion sunt blocaţi pe aeroporturi din Turcia, inclusiv în zone considerate periculoase. Agenţiile de turism care i-au trimis încearcă să-i aducă în ţară, consemnează News.ro.

Românii care se întorc din destinaţii asiatice, unde şi-au petrecut vacanţa de Revelion, sunt în prezent blocaţi pe diverse aeroporturi din Turcia, în principal la Istanbul, şi nu pot ajunge în România din cauză că le-au fost anulate cursele. Agenţiile de turism spun că fac tot posibilul să-i aducă pe aceştia în ţară, în condiţiile în care unii turişti s-au trezit în estul Turciei, aproape de graniţa cu Siria. “Paralela 45 mai are 12 turişti români în Turcia, am avut 80, dar aceia s-au întos deja în ţară. Şi cei 12 se vor întoarce cât de curând în ţară”, a spus şeful ANAT şi proprietarul Paralela 45, Alin Burcea, pentru News.ro.

Agenţia de turism online Paravion are peste 200 de pasageri blocaţi în Turcia, de diferite naţionalităţi.

“Cred că avem mai mult de 200 de pasageri, de diferite naţionalităţi, afectaţi de anularea curselor Turkish Airlines. Cei care au zboruri cu escală au primit cazare din partea companiei şi aşteaptă să fie rerutaţi. Lucrăm împreună cu toate companiile să găsim variantele cele mai rapide pentru rerutare”, a declarat miercuri, pentru News.ro, directorul general al Paravion, Remus Vişan.

Agenţia Alltur are turişti blocaţi de câteva zile în Gaziantep, un oraş din estul Turciei cu o populaţie majoritar kurdă, situat aproape de graniţa cu Siria. Circa 100 de români sunt în această situaţie, potrivit reprezentanţilor agenţiei de turism.

Chiar dacă nu există date centralizate, numărul românilor blocaţi în Turcia este de câteva sute, posibil chiar o mie.

Ministerul Afacerilor Externe preciza, miercuri la prânz, că 16 români ar fi blocaţi la Gaziantep, urmare a anulării curselor aeriene din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, şi că Ambasada României la Ankara are în atenţie situaţia acestora.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-11

TAGURI: romani, turisti, aeroport, turcia, blocati
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...