2018-12-14 16:50


Tabără vrea să desfiinţeze ANIF

 |  21:00
Tabără vrea să desfiinţeze ANIF

Ministrul agriculturii, Valeriu Tabără, a înaintat premierului Boc un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care solicită desfiinţarea Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) şi transformarea acesteia într-o direcţie aflată în subordinea sa. Potrivit unor surse guvernamentale, citate de ancheteonline.ro, Tabără doreşte să controleze personal ANIF, să-i demită pe actualii directori şi să facă noi numiri la şefia instituţiei. Această mişcare ar putea stârni un nou scandal în Coaliţie, având în vedere că la conducerea ANIF se află un reprezentant al UDMR, Lukacs Vilmos. Acesta a declarat deja că va pune în discuţie în UDMR dorinţa ministrului Tabără de a desfiinţa ANIF, cu atât mai mult cu cât nu a fost consultat în această privinţă. „ANIF este o societate care administrează un întreg patrimoniu naţional, de interes public. E vorba despre o activitate vastă care presupune protejarea populaţiei în faţa calamităţilor naturale, este o activitate de securitate naţională. Nu poate fi doar un apendice al ministrului”, a spus Lukacs Vilmos, citat de ancheteonline.ro.

Surse avizate susţin că intenţiile lui Valeriu Tabără ar fi strâns legate de dorinţa consilierului său personal, Todor Voicu, de a dirija activitatea ANIF. Voicu a fost director general al ANIF timp de şase luni, numit în această funcţie de Tabără, după ce a ajuns ministru al agriculturii în toamna lui 2010. După numire, Todor Voicu a intrat în conflict cu angajaţii, iar presa a făcut dezvăluiri despre  afacerile dubioase ale acestuia în zona îmbunătăţirilor funciare. El a fost rapid „recuperat” de Tabără, fiind numit, în martie 2011, consilier personal al ministrului.

Dincolo de războaiele din cadrul ANIF, un lucru este cert: instituţia a fost căpuşată sistematic şi se află în prezent într-o situaţie financiară dezastruoasă. Angajaţii nu şi-au primit salariile de două luni şi au declanşat conflictul de muncă.

Rădulescu: Acuzaţiile la adresa lui Voicu, o balivernă

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Adrian Rădulescu, respinge acuzaţiile la adresa lui Todor Voicu. „Ideea că Todor Voicu are nişte contracte pe îmbunătăţiri funciare cu statul este o balivernă de neimaginat. Problema este legată de restructurări, pentru că nu s-au făcut la timp, iar în momentul de faţă ANIF are 5.000 de salariaţi şi nu sunt bani pentru salarii. Nu cred că va fi nici o ruptură în Coaliţie din acest motiv (n.r. - desfiinţarea ANIF), ne-a declarat Rădulescu. Opinia sa este contestată însă de Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Agricultură: „Am ajuns la concluzia că acest ministru are mari interese şi din acest motiv nu a făcut nimic în agricultură. Omul Tabără este complet diferit de ministrul Tabără. Acest domn Voicu a fost adus de la Timişoara de către ministrul Tabără, împreună cu o întreagă echipă. Pe lângă faptul că Todor Voicu îl influenţează într-un mod foarte negativ pe domnul Tabără, foarte multă lume se plânge de el”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


IO
18 Aug 2011

Nu e vorba de ANIF ci de SNIF ;)
POVESTITORU
19 Aug 2011

Situatia nu cred ca mai poate fi perpetuata. De mai bine de un an de zile, factorii de decizie dau sentimentul ca au blocat orice restructurare in domeniul imbunatatirilor funciare, permitand cu buna stiinta acumularea de datorii ce nu vor mai fi recuperate niciodata. Mai mult, cred ca nu sunt de neglijat eforturile depuse pentru darea in folosinta gratuita pe o perioada de 10 ani a unei parti din patrimoniu catre (anumite ?) organizatii ale fermierilor. Se spune ca dupa ce promotorii acestei idei au realizat ca in fapt bunurile pe care le considerau ca fiind in patrimoniul SNIF apartin legal ANIF-ului, intreaga constructie s-a blocat. Cert este ca in prezent - ca si in trecutul apropiat - cele doua societati nu prea au obiectul muncii. Mai mult, se pare ca o parte dintre multii salariati ai acestor societati efectueaza lucrari de profil prin intermediul firmelor personale, folosind utilaje si materiale inchiriate sau cumparate de la cele doua societati de imbunatatiri funciare. Tot astfel, se pare ca de un an de zile, salariatii celor doua societati de imbunatatiri funciare vin la serviciu prin rotatie, fapt acceptat tacit de toata lumea. Personal, repet, nu cred ca se poate perpetua la infinit aceasta stare de (ne)lucruri.
LUI POVESTITORUL
19 Aug 2011

Cei de la ANIF - in realitate fostul SNIF, partea viabila, desprinsa din acesta prin 2003 - au pretentia sa fie considerati un fel de 112, la care sa apelezi cand ai nevoie, in restul timpului ei fiind "in asteptare". Parca totusi 5000 sunt cam multi ! Inundatii, avem din 7 in 7 ani, desecari nu mai face nimeni (mai nou vrem sa reinundam Lunca Dunarii), iar sistemul de irigatii care mai este functional (si, in contra afirmatiilor deloc dezinteresate, el mai exista) nu este folosit nici a zecea parte din capacitate pentru ca nimanui nu-i convine sa suporte cheltuiala cu pomparea apei din Dunare catre deal. In plus, de ce nu recunoastem, exceptand anul asta cand n-a fost cazul, in toti anii cu mai mult sau mai putina seceta, fermierii dau fuguta la consiliile judetene si la minister si dupa o "munca de lamurire" corespunzatoare iau despagubiri pentru calamitatii. Asa ca, prosti ar fi sa mai ude ?!
IRIGATORUL
24 Aug 2011

Este mafie mare ,iar acest TODOR VOICU este unul care atunci cand era director general si TABARA ministru in perioada anilor 90 au falimentat sectorul prin proiectulTRANSCHEM ,impreuna cu IONEL VOICAU de la CARAS SEVERIN, au afaceri mari inmpreuna au falimentat sectorul de irigatii, tot ei au terminat si SNIF SA ajutati de CAMELIA PAPA ,KILAIDITIS,NEDELCU de la BRAILA,PATRICHI de la TIMISOARA si altii de la ADS care au coordonat actiunea de faliment.Avem cel mai bogat bazin hidrografic din EUROPA ,si dam drumul la apa in DUNARE fara sa o folosim la irigatii sau alte utilitati cum procedeaza alte tari ca SPANIA ,PORTUGALIA ,ITALIA ,UNGARIA.Poate DNA sa ii intrebe pe cei implicati in aceasta mafie imobiliara.Chiar Presedintele statului sa declanseze o ancheta prin organele abilitate, este vorba de siguranta nationala pana la urma .
ADRIAN
29 Aug 2011

SE DORESTE desfiintarea ANIF-RA ca NUMAI asa SE VOR strerge FURTURILE executate de aceasta cionducere TOTAL incompetenta care sub patronajul lui Miron Moldovan FURA de RUP LASATI muncitori sa isi faca datoria terminati cu organizari,reorganizari si nu mai stiu cum vreti sa le denumiti SUNTEM DE ACORD CU ONALIZA A ANIF DAR SA FIE FACUTA DE CINE STIE!!!
STAN
02 Mar 2012

sa ma cac in gura voastra de hotii ca-ti distrus toata tara sa ramaneti voi bulagi nenorociti bagati firme de paza la functionare sa o bagi pe mata sa functioneze
STAN
02 Mar 2012

nu miam luat concediu 7 ani cacamas in gurita voastra de nenorociti inputiti o sa va inpuste lumea uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Random imageUltimele stiri


loading...