2017-01-21 17:35

EVENIMENT


Tăierea şinei de cale ferată-un tun de 50 milioane de euro. Consultanţă pentru redresarea CFR-ului sau cum se “sifonează” banii publici din Ministerul Transporturilor

 |  17:30
Tăierea şinei de cale ferată-un tun de 50 milioane de euro. Consultanţă pentru redresarea CFR-ului sau cum se “sifonează” banii publici din Ministerul Transporturilor

Dacă tot a acumulat pierderi de peste unmiliard de euro, în ultimii 13 ani, CFR SA “îngroapă” banii în consultanţă pentruredresarea companiei care adminstrează infrastructura feroviară. După ce audesfiinţat patru regionale din opt, odată cu reoganizarea CFR SA, în structura companieiau rămas patru directori de regionale, plus alţi opt şefi de centre regionale.

Licitaţiile pentru servicii de consultanţă privindevaluarea şi implementarea măsurilor de redresare a companiilor CFR se dovedesca fi o foarte bună modalitate de umple buzunarele firmelor de casă a PDL. Chiardacă a fost demarat programul derestructurare şi reorganizare a CFR SA, conducerea companiei care adminstreazăinfrastructura feroviară a publicat un anunţ privind achiziţia unor servicii de“Consultanţă pentrumanagementul CFR în vederea evaluării implementării măsurilor de redresare acompaniei”. Valoarea contractului CFR CAeste de 318,675 lei, bani de la bugetul companiei care administreazăcalea ferată. Pe holurile Ministerului Transporturilor se zvoneşte că licitaţiade la CFR SA ar putea fi câştigată de o veche firme de casă a PDL- respectivamericanii de la Seneca. “FirmaSeneca firmă care s-a ocupat de reorganizarea sistemului feroviar românesc în1998, atunci când SNCFR a fost împărţită în cinci societăţi, CFR SA, CFRCălători, CFR Marfă, Societatea de Administrare Active Feroviare SAAF SA şiSocietatea de Servicii de Management Feroviar. S-a ales praful de sistemulferoviar, nici măcar nu este evaluat patrimoniul CFR. În loc să fie impus unprogram de reevaluare a patrimoniului CFR, conducerea celor trei societăţi dauafară oameni şi aşteaptă ca activele să fie executate de Fisc şi furnizorii deenergie”, ne-au explicat sursele citate.

Pe lângă licitaţia pentru angajarea unui consultant,compania CFR SA se pregăteşte să închidă până la sfârşitul anului circa 1.500de kilometri de cale ferată şi să trimită în şomaj peste 1.500 de salariaţi. “Începsă apară noi afaceri cu fier vechi. Un metru de şină cântăreşte 65 kg. Aproximativ 3.000 km de şină de cale ferată cântăreşteaproape 200.000 de tone. Afaceri de cel puţin 200 milioane de euro se dezvoltăodată cu tăierea şinei de cale ferată”, spun sursele din Ministerul Transporturilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-07-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image