2017-01-22 18:22


Tânără gravidă a murit cu zile fiindcă medicii nu au detectat o bronhopneumonie

 |  19:19
Tânără gravidă a murit cu zile fiindcă medicii nu au detectat o bronhopneumonie

Familia unei studente de 19 ani, gravidă în nouă luni, care a murit laSpitalul Judeţean Călăraşi a sesizat Poliţia, afirmând că fata, care fuseseinternată în urmă cu o săptămână, a fost externată deşi analizele indicauprobleme, ulterior ea ajungând din nou la spital pentru că îi era rău.

Tatăl tinerei, aflată în ultima săptămână de sarcină şi care ar fiurmat să nască în jurul datei de 28 iunie, afirmă că aceasta a fost internatăîn urmă cu o săptămână la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, după ce s-asimţit rău. El a precizat că, în urmă cu trei zile, fata a fost externată,medicii consemnând pe fişa medicală că este vindecată, deşi au evidenţiat unnivel crescut al leucocitelor. „Fata mea s-a simţit din nou rău ieri (n.r. -luni) şi am adus-o iar la spital. Ulterior, am fost anunţaţi prin telefon căexistă complicaţii şi că va fi transferată de la Spitalul Judeţean de Urgenţădin Călăraşi la o unitate medicală din Bucureşti. După două ore am fost sunaţide la spital că fata a decedat. Solicităm explicaţii conducerii SpitaluluiJudeţean de Urgenţă din Călăraşi şi aşteptăm rezultatele necropsiei. Nerezervăm dreptul să dăm în judecată spitalul şi să anunţăm organele în dreptpentru a cerceta acest caz”, a spus tatăl fetei.

Medicii legişti care au făcut necropsia au stabilit că decesul a fostprovocat de o bronhopneumonie cu o evoluţie fulminantă.

Nu avea şanse de salvare

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călăraşi, care adeclanşat o anchetă în acest caz, susţine că fata fusese externată la cererefiindcă era studentă şi începuse sesiunea. "A fost o bronhopneumonie, opleurezie masivă stângă şi o pericardită cu lichid în cantitate abundentă.Tânăra a fost internată iniţial acum şase zile la ginecologie, cu o complicaţiea sarcinii, un fals travaliu. A stat trei zile la noi, dar a plecat la cererepentru a susţine un examen, era studentă şi era în sesiune, iar ieri (n.r. -luni) s-a prezentat din nou la spital. Analizele au arătat că starea ei eraseveră, era clar că nu sarcina era problema, aşa că s-a solicitat transferul laun spital din Bucureşti care să aibă maternitate, dar şi secţie de medicinăinternă. Găsirea unei clinici în Bucureşti unde să fie transferată tânăra adurat două ore şi jumătate. Urma să fie dusă la Polizu, s-a hotărât naştereaprin cezariană, avea o sarcină de 38 de săptămâni, deci mai avea trei-patrusăptămâni până la o naştere normală, dar a intrat rapid în stopcardio-respirator nereductibil. A fost o boală cu o evoluţie fulminantă şi dinprimele constatări se pare că tânăra nu avea şanse de salvare chiar dacă ar fiajuns la Bucureşti", a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţădin Călăraşi, Victor Verinceanu. Părinţii tinerei au sesizat Poliţia şiParchetul pentru ca oamenii legii să înceapă o anchetă în acest caz, astfelîncât să se stabilească dacă există o culpă medicală.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-03-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image