2017-01-21 06:24

EVENIMENT


Tânărul care şi-a decapitat tatăl a fost internat la psihiatrie pentru expertiză

 |  20:18
Tânărul care şi-a decapitat tatăl a fost internat la psihiatrie pentru expertiză
Procurorii Parchetului de pe lângăTribunalul Dâmboviţa au început urmărirea penală pe numele lui Vasile Neacşu,tânărul care şi-a decapitat tatăl duminică seara, dispunând totodată internareamedicală a acestuia, pentru efectuarea unei expertize psihiatrice.

Potrivit unui comunicat al ParchetuluiÎnaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, procurorii Parchetului de pe lângăTribunalul Dâmboviţa au decis începerea urmăririi penale pe numele lui Costin VasileNeacşu, pentru omor calificat. Din probele strânse de anchetatori a reieşit că,duminică seara, în jurul orei 20.00, tânărul l-a lovit de mai multe ori petatăl său, lovituri soldate cu decapitarea acestuia. ”În cauză, procurorii audispus faţă de Costin Neacşu Vasile, care figura în evidenţele medicale cuafecţiuni psihice, măsura internării medicale în vederea efectuării expertizeipsihiatrice”, se mai arată în comunicat.

Anchetatorii au stabilit că după cebărbatul i-a făcut de mâncare cartofi prăjiţi cu usturoi, a fost atacat, dinsenin, de fiul său şi decapitat.

O vecină a povestit că tânărul şi-amai bătut părintele şi cu altă ocazie. “La scurt timp după aceea, ăla bătrân avrut să se spânzure. Apoi s-a aruncat de pe podul de la Ciment, tot din cauzafiului”, a mai spus vecina.

Costin Neacşu, în vârstă de 22 de ani,a uimit tot satul cu fapta sa. Toată lumea îl ştia un băiat liniştit. Toţi îlştiu însă cu probleme psihice. Duminică seară, un moment de nebunie l-acuprins, după ce a văzut în tatăl său întruchiparea demonului. “E oribil ce aputut să facă. Nici nu pot să mă uit. Sunt de-a dreptul şocat. Niciodată num-am gândit că e capabil de aşa ceva. A venit şeful de post la noi şi ne-a spuscă trebuie să mergem, pentru că a avut loc o crimă. El era un băiat liniştit.Nu ştiu cum a ajuns la Târgovişte”, ne-a povestit Sorin Manea, paznic laprimărie.

S-a spălat şi a plecat

Anchetatorii spun că, după ce a comiscrima, tânărul s-a spălat, s-a schimbat de haine, a luat o maşină la ocazie şis-a prezentat la Spitalul din Pucioasa, fără să spună absolut nimic. Pentru avedea ce s-a întâmplat cu el, medicii de acolo l-au trimis la Secţia dePsihiatrie a Spitalului Municipal din Târgovişte cu o salvare, unde acesta adeclarat cu seninătate că şi-a omorât tatăl.

Poliţiştii criminalişti şi procuroriiîncearcă acum să stabilească împrejurările în care a avut loc crima. Aceştia augăsit capul victimei la un metru şi jumătate distanţă de corp. Arma crimei nu afost găsită. Se pare că scandalul a început în faţa curţii, după urmele desânge de la poartă. Poliţiştii au prelevat mai multe probe din faţa locuinţei,din curte, dar şi din imobil.

“Cel mai probabil, după felul în carearată lucrurile este un bolnav mintal. Nu ştim dacă este luat în evidenţelemedicale sau are chiar o măsură de siguranţă. Vom stabili după ce verificăminternările la Pucioasa. La prima vedere, pare să fie vorba despre oschizofrenie, o lipsă de discernământ. Dacă se va stabili că este bolnav, va fiinternat în vederea expertizării. Cadavrul a fost găsit în mijlocul curţii,decapitat, iar arma crimei nu a fost găsită”, a declarat Ion Canache, procurorla Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa.

Tânărul a fost reţinut de poliţişti.La Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa Cosmin a spus: “Sunt la poliţiepentru că l-am omorât pe tata. Recunosc. Nu are rost să spun mai multe, faptuleste consumat. Important este că l-am omorât. Regret ce am făcut. Asta e. Aveagrijă de mine, îmi făcea de mâncare. Nu mai vreau să vorbesc despre asta”, adeclarat Costin Neacşu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-12-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image