2017-01-23 08:47


Target în 2012 – grupările mafiote

 |  21:00

În anul în care Poliţia Română a fost condusă de Liviu Popa (numit în funcţie la sfârşitul anului 2010) s-a remarcat o spectaculoasă  creştere a îndeplinirii sarcinilor şi misiunilor din toate zonele de acoperire în care activează funcţionarii cu statut special.

În ce priveşte prevenirea criminalităţii, Poliţia Română a identificat la nivelului anului trecut 728 de grupuri de crimă organizată dintre care 245 de cazuri sunt din sectorul traficului şi al consumului de droguri. Tot în combatarea infracţionalităţii de maximă periculozitate, sub coordonarea DIICOT, poliţiştii conduşi de Liviu Popa au confiscat anul trecut aproximativ 1 milion de euro, peste 1 miilion de dolari, 14 kg aur şi alte sume importante de bani, dar şi cărţi de credit falsificate şi droguri. Infracţiunile stradale s-au menţinut la nivelul celor din anul precedent, cu toate că din totalul lor (aproximativ 47.000) doar 7,7% au fost comise cu violenţă, cele de furt scăzând cu 2%, cele auto cu 23%, iar cele din magazine cu 19%. Ca urmare a fraudelor economice, în special cele de evaziune fiscală, prejudiciul cauzat a fost în creştere cu 269%, din cele peste 850 milioane de euro recuperându-se aproximativ 190 milioane de euro. La capitolul circulaţie şi siguranţă în trafic, în 2011 au fost înregistrare doar 96 de persoane decedate la milionul de locuitori, faţă de 142 de persoane decedate în 2008, considerat an de vârf în ceea ce priveşte acest fenomen.

Primele cuvinte ale actualului ministru de interne, Gabriel Berca, au fost: „Nu vreau să discutăm despre 2011!”. Acesta şi-a exprimat dorinţa şi speranţa ca 2012 să fie „un an al stabilităţii”, conturând ideea de garanţii pe care vrea să le ofere poliţiştilor români: „Vă dau garanţia că voi face tot posibilul pentru ca uniforma pe care o purtaţi să fie aceea în care vă simţiţi confortabil”.

Chestorul Liviu Popa a stabilit ca principal obiectiv pentru 2012 destructurarea grupărilor infracţionale de crimă organizată, alături de intensificarea acţiunilor de combatere a fenomenului infracţional ce prejudiciază bugetul consolidat al statului.

Inspectorul general al poliţiei Române a prezentat, ieri, bilanţul instituţiei pe anul 2011 în prezenţa prim-ministrului, Mihai Răzvan Ungureanu, a ministrului de interne, Gabriel Berca, şi a altor înalţi oficiali ai statului român printre care şi Laura Codruţa Kovesi, procurorul general al României.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-29

TAGURI: target, grupari mafioteComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image