2019-03-26 00:44


Tăriceanu, CERERE de ultimă oră pentru Ministrul Justiției

 |  14:56
Tăriceanu, CERERE de ultimă oră pentru Ministrul Justiției

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, trebuie să prezinte un raport în Parlament privind activitatea Ministerului Public, arătând că acest lucru este prevăzut în lege.

"Această instituţie (DNA -n.r.) a ieşit din zona oricărui control. Actualul ministru al Justiţiei, la începutul mandatului, a fost în situaţia de a prezenta, pe baza deciziei CCR de conflict constituţional la Ordonanţa 13, un raport, după care toată lumea a spus că trebuia să ia o anumită decizie. Eu cred că ministrul Justiţiei, la câteva săptămâni după preluarea mandatului, era foarte greu să facă o evaluare şi nu o face numai el. Legea prevede foarte clar că rolul acesta de evaluare îl are inspecţia judiciară. Eu cred că ministrul a procedat corect. A cerut să se facă o evaluare a activităţii care nu mai fusese făcută de ani şi ani de zile şi a cerut acest lucru CSM, care a dat misiunea inspecţiei judiciare", a afirmat Tăriceanu la Antena 3.

El a spus că legea prevede că,, în fiecare an ministrul Justiţiei trebuie să prezinte un raport în faţa Parlamentului cu privire la Ministerul Public.

"Ar trebui să vedem ce se întâmplă cu acest raport de evaluare pentru că altfel, legea prevede ca, în fiecare an, ministrul Justiţiei să prezinte un raport în faţa Parlamentului privind activitatea Ministrului Public. Acest lucru nu s-a făcut în ultima perioadă, nici nu puteam să-i cerem domnului Toader, la o lună de la instalare, că el trebuie prezentat la începutul anului pentru anul anterior. Nici nu cred că puteam să facem acest lucru cu ministrul Justiţiei, dar acest lucru trebuie făcut", a adăugat Tăriceanu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-08-05

TAGURI: ministrul justitiei, tudorel toader, tariceanu, ministerul public
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
05 Aug 2017

Considerați că politicieni precum, Popescu Tăriceanu, Traian Bsescu, Adrian Năstase, Liviu Dragnea, Elena Udrea, etc. ar putea fi folosiți ca exemple pentru felul în care își achită impozitele pentru creșterea încasrilor bugetarea în scopul creșterii salariilor bugetarilor și a diminuării deficitului bugetar și achitarea datoriilor externe ?
ANONIM
05 Aug 2017

Nimfomanu PROSTARICEANU bizdar ordinar poate cere Raport doar CIOCIOLINELOR SI numai DESPRE ELE deoarece el este puliticianul kurului.
RESET
05 Aug 2017

Ce postaci prosti HUO PROSTANILOR
@ANONIME...
06 Aug 2017

:))))
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...