2019-02-23 12:57


TĂRICEANU n-a scăpat. Va fi JUDECAT pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului

 |  16:17
TĂRICEANU n-a scăpat. Va fi JUDECAT pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, va fi judecat pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului, a deciz vineri Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Procurorii DNA îl acuză că a minţit atunci când a fost audiat în dosarul retrocedării Pădurii Snagov şi a Fermei Băneasa. Prejudiciul este estimat la 135.874.800 euro. Magistrații vot stabili în scurt timp și data primului termen al judecării pe fond.

Călin Popescu Tăriceanu a contestat decizia primei instanţe, care a dispus începerea judecăţii în acest dosar, iar vineri magistraţii instanței supreme au decis că al doilea om în stat poate fi judecat pe fond.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, vineri, contestaţia depusă de Călin Popescu Tăriceanu la decizia de începere a judecării pe fond a dosarului său. "Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton împotriva încheierii nr. 1050 din data de 28 noiembrie 2016 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală, în dosarul nr. 2553/1/2016/a1. Obligă contestatorul inculpat la plata sumei de 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat", se arată în decizia instanţei. Hotărârea ICCJ este definitivă.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016 pentru săvârșirea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. În același dosar, Dorin Marian, fost consilier prezidențial în timpul mandatului lui Emil Constantinescu și fost șef al Cancelariei premierului Tăriceanu, este acuzat de mărturie mincinoasă.

Conform DNA, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat și nu a spus tot ce știe în legătură cu împrejurări esențiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/ îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaților cercetați în dosarul trimis în judecată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-10

TAGURI: calin popescu tariceanu, judecat, marturie mincinoasa, favorizarea infractorului, dosar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ADRIAN
10 Feb 2017

Lasa Caline ca pana intri tu, iese Borcea.
LEVST.
10 Feb 2017

Cotidianul oficial al Vaticanului scrie despre "criza profunda" din Romania L'Osservatore Romano, cotidianul Vaticanului, a scris despre situatia din Romania, apreciind ca tara noastra trece printr-o "criza profunda". ..." 2-Procesul in care Tariceanu e acuzat de marturie mincinoasa poate incepe, a decis Inalta Curte 3-Aberatia zilei: Ce-a infiintat Ciolos desfiinteaza Grindeanu(...) _____________________---------------------------------___________________ Exact ce spuneam despre cum este privita tara , de mapamond, insa interesul vaticanului pentru Romania este special, asa cum am spus de cateva ori, in max. 25 de ani Romania va deveni majoritar catolica, tocmai pentru ca , catolicii au avut intotdeauna un real program social, vs. ortodoxismul romanesc pus doar pe inbuibare si predicat fantasmagorii...Despre taratzanu, vorba cea, sa auzim numai de bine...LA VORBITOR! 3- Mai zilele trecute un articol povestea despre faptul ca se va dobora zidul(gardul) din jurul parlamentului, acum ca acest govern vrea sa distruga ce a construit guvernul ciolos...Ei bine si asta confirma ce spuneam ieri, se schimba jupanul se distruge ce a fost in picioare pana azi, pentru a implementa planurile"magistrale"(altfel cum!) ale noilor jupani, si astfel Romania este precum vaca, care dupa ce a pus ceva lapte in sistar, da cu copita si varsa tot...Asta nu inseamna ca neaparat ciolos ar fi facut vreo mare branza, insa acesta este esenta sistemului republican(in cele mai multe cazuri), distrugerea a tot ce au facut predecesorii. Si apropos de aceasta vipera de Salaj, complet idioata, el si Iohannis sunt singurii vinovati de ce se intampla in aceste zile in Romania, pentru ca daca ei si-ar fi facut DATORIA , dragnea @ comp., nici nu ar fi existat, altfel insa populatia s-a siktirit de ei si s-a lasat amagita de mugetul sirenei de Teleorman...
CONSTANTIN
10 Feb 2017

BOSOROGULE , NU TE VAICARI ! LA MITITICA VOR VENI CU RANDUL CELE 5 TIITOARE SA-TI ADUCA MERINDE . IN CELELALTE ZILE DIN SAPTAMANA O SA INFULECI DE LA ...COLEGI !
SUNTEȚI VISĂTORI!
10 Feb 2017

Ați văzut VOI drac murat, împușcat, apoi declarat MORT, ori rață înecată? NU! Așa și cu ăștia - NU VOR FACE NICIO ZI PUȘCĂRIE, NICI MĂCAR PE LA BECIUL DOMNESC! Asta-i o manipulare grosolană cum că se face justiție! NU SE FACE! DACĂ SE FĂCEA...ăștia erau demult legați și cu averea confiscată! Pe zi ce trece, îmi dau BINE seama că NU SCĂPĂM DE ĂȘTIA, DECÂT PE CALE NATURALĂ...când vor da ortu popii! Ce? L-ați văzut pe Iliescu arestat? Pe șobolanul roazaliu? Zice-se că Dinu Patriciu de fapt, trăiește ...a dat cineva bot în bot cu el:))), Dan Ioan Popescu, are casă, firme și cafenea deschise la Viena...l-a întrebat cineva DE CE NE-A FURAT? CUM DE A SCĂPAT? Exemple....mii! FAPTUL CĂ SUNT JUDECAȚI NUMAI PE SPEȚE SUBȚIRI, ȘI NU LI SE CONFISCĂ AVERILE FĂCUTE PE SPINAREA NOASTRĂ, N-AVEM JUSTIȚIE, CI UN UN ÎNTREG STAT M.A.F.I.O.T. care obligă deja la cenzuarea mesajelor, chiar și-aici! Rușine!
GROZA
10 Feb 2017

PSD+PNL aceiasi mizerie.Pe cine sa aleaga?Partea stanga dai un ban si vin:80% din pensionari(partea cealalta au ramas 20%),asistati poate in totalitate.,cei cu salarii mici.Ordonanta 13 este acceptata de tot spectru politic cu probleme.Aruncam la inaintare gainarii si printre ei cei cca.4000 alesi :de la consilieri locali pana la fost presedinte.Gratiem,amnistiem si modificam cadurile..Stopam furaciunile si coruptia in sanul alesilor?Nu putem sa il albim numai pe Dragnea si Tariceanu.Ei sunt o forta nu stiu finalul.Dorinta mea :cei cca.4000 sa isi ia fiecare porti.Pentru Top Model:S-a retehnologizat Portile de FIer cu 240 de milioane de dolari,iar sarbii in echivalent cu 80 .
HAZNAUA ISTORIEI
10 Feb 2017

FANARIOT ETERIST TRADATOR GREC CARE LA OMORIT PE TUDOR VLADIMIRESCU
MARCEL
11 Feb 2017

Tic tac, tic tac, tic tac...Nu te mai bagi inainte la rind? Sau poate te predai singur.Ca tu nu esti vinovat ca altii.Aia erau puscariabili, tu nu, esti un...vierme.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...