2018-12-14 19:08


Tăriceanu SPULBERĂ misterul arhivelor SIPA. Ce știe fostul premier despre furtul documentelor

 |  23:52
Tăriceanu SPULBERĂ misterul arhivelor SIPA. Ce știe fostul premier despre furtul documentelor

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit pe B1tv despre scandalul apărut în urma dezvăluirilor lui Dan Andronic despre o posibil furt și distrugere de documente din arhiva SIPA.

"Subiectul este într-adevăr din perioadă în care eram prim-ministru, dar după cum ați văzut și din relatările care au apărut în spațiul public, această chestiune a fost gestionată întâi de persoana care a fost înainte de Tudor Chiuariu ministrul al Justiției, mai exact doamna Macovei și asupra căreia planează diverse speculații potrivit cărora beneficiează de conținutul arhivei prin judecătorul Danileț. Eu nu pot să confirm sau să infirm acest lucru.

După aceea a urmat domnul Chiuariu, după aceea a fost o perioadă scurtă de interimat și a venit domnul Meleșcanu ca ministru interimar și după aceea ministrul Predoiu. Deci toți au fost pe perioada mandatului meu.

Nu se face referire numai la ei, e o problemă care se întinde pe o lungă perioadă, dar din informații pe care le-am luat în aceste zile ca să îmi împrospătez și eu memoria pot să vă spun următoarele lucruri. Nu am avut vreo discuție cu doamna Macovei pe acest subiect, nici cu domnul Chiuariu pentru că nici eu nici el nu aveam preocupări securiste să vedem ce e prin arhive, ce facem cu informațiile de acolo, le folosim, nu le folosim. (...)

În momentul în care ministrul Chiuariu a venit au făcut o mică comisie de inventariere a acestei arhivei și ce au constatat a fost că se umblase în dosare. Această comisie a mai constant, cea a apărut în spațiul public, că în sala aia era cel puțin un aparat de fotocopiat, dacă nu două", a afirmat președintele Senatului.

Tăriceanu a precizat de asemenea că nu informații suplimentare, față de cele apărute public, pe care să le facă publice, dar ar trebui să se ia o hotărâre privind ce se va întâmpla cu arhiva.

"Aflăm că în dosarele celor care lucrează în justiție, deci judecători, procurori, în loc ca serviciul respectiv să se ocupe de partea de protecție a lor în ceea ce privește tentativele de corupție, legăturile nesănătoase între judecători, procurori și cei care erau acuzați sau condamnați, aflăm că se strângeau informații chiar despre viața lor privată, elemente care poti fi oricând folosite pentru un frumos șantaj. Nu ar fi o originalitate nici în România.

Și eu cred că din acest motiv ar veni, ar fi normal, ca această arhivă să nu fie predată, să ne trezim peste nu știu câte vreme că iarăși e spartă, e folosită sau nu știu ce. Arhiva ar trebui pur și simplu, în opinia mea, distrusă astfel încăt să nu mai existe instrument de șantaj pentru cei care sunt în zona judecător sau procuror", a precizat Tăriceanu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-17

TAGURI: tariceanu, arhive sipa, documente, furt
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
17 Mai 2017

Insasi aeasta "parere"(de distrugere a unei arhive) dovedeste cat de criminal este acest individ, pentu el (si multi ca el) distrugerea istoriei este cel mai bun lucru, mai ales ca ei stiu lectia ceausista, din neagra o fac alba , iar daca este officializat si cu adevaratele surse (documente) distruse, omenirea nu are alta alternativa decat sa accepte o minciuna ca si un adevar.Dimpotriva, aceste arhive(si oricare altele) trebuie puse in lumina reflectoarelor, ca oricine sa stie ce s-a intamplat si sa-si formeze o parere bazata pe inregistrari instantanee si pe alte documente (cu cat mai divere -ca sursa- cu atat mai bine) formulate imediat dupa consumarea unui eveniment, actiuni, etc.Plus ca , se reaminteste ca unele documente deja au fost distruse (sau furate) acest lucru trebuie sa fie serios pedepsit si pentru autori si pentru cei care au inlesnit acest furt sau distrugere, si se va nota ca nu sunt deloc deloc :grade" mici, ci numai ministr, generali, as garanta ca chiar pm-i si pres.-dinti...
ANONIM
26 Mai 2017

Oarea în acea vreme domnul Popescu Triceanu "critica" activitățile miniștrilor pe carea îi conducea, așa cum în aceste zile se arată nemulumit de activitatea actualului prim ministru ?
Random imageUltimele stiri


loading...