2018-12-17 04:46


Taxa auto, redusă de Senat

 |  19:39
Taxa auto, redusă de Senat

Senatorii au aprobat, ieri, proiectul de lege care prevede reducerea taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule. În favoare s-au exprimat 57 de senatori, 51 au votat împotrivă, iar trei s-au abţinut de la vot.

Proiectul iniţiat de Guvern introduce o metodă de calcul care permite „taxarea corectă şi reală a poluatorilor, bazată pe cantitatea de emisii cu impact asupra mediului”, ajungându-se astfel la reducerea taxei cu circa 25-30% faţă de nivelul actual. De asemenea, este oferită posibilitatea ca, în cazul în care taxa de poluare plătită de la 1 iulie 2008 este mai mare decât cea rezultată din aplicarea noului mod de calcul, contribuabilii să poată solicita restituirea sumelor reprezentând diferenţa de taxă plătită.

Potrivit expunerii de motive, legea are la bază principiul „poluatorul plăteşte”. Astfel, taxa de poluare va fi plătită, o singură dată, atât pentru autovehiculele noi sau second-hand care sunt înmatriculate pentru prima dată în România, indiferent dacă autovehiculul este produs în ţară sau străinătate, cât şi pentru autovehiculele înmatriculate înainte de 2007 pentru care nu a fost plătită o taxă de poluare.

Legea are un caracter ordinar, iar Senatul este prima Cameră sesizată în acest caz.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-03-17
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...