2017-01-19 13:10

EVENIMENT


Teatrul românesc a mai pierdut o Stea. Emil Hossu şi-a ţinut secrete problemele

 |  16:07
Teatrul românesc a mai pierdut o Stea. Emil Hossu şi-a ţinut secrete problemele

Emil Hossu, marele actor al scenei româneşti, a decedat miercuri seară, cu puţin înainte de a urca pe scena Teatrului Nottara. Totul s-a întâmplat în timpul discursului preşedintelui Traian Băsescu. Actorul a fost unul dintre cei care a participat la mitingul de joi împotriva lui Traian Băsescu și s-a adresat demonstranţilor de pe scenă, fiind primit cu aplauze.

Lumea teatrului este în doliu. Actorului i s-a făcut rău şi a leşinat în timpul repetiţiilor. Emil Hossu trebuia să joace în piesa „Aniversarea“, la Teatrul Nottara, acolo unde interpreta, în această stagiune, personaje în şase spectacole. Actorul a murit în holul Sălii „George Constantin“ (Studio). Acesta a ajuns cu o oră înainte de în­ceperea spectacolului, aşa cum făcea de obicei. Colegii săi au chemat un echipaj SMURD care a încercat mai bine de jumătate de oră manevrele de reuscitare. Acestea însă au eșuat, iar actorul, unul dintre cei mai îndrăgiți ai generației sale, a decedat. Soţiei actorului, Catrinel Dumitrescu, care se află în aceeaşi distribuţie a piesei, i s-a făcut rău, fiind necesară asistenţa medicală. Alături de Hossu a fost prezent până în ultimele clipe şi colegul său Mircea Diaconu.

Actorul care a creat certitudini pentru alţii

Cei care l-au cunoscut şi l-au apreciat pe actorul Emil Hossu sunt încă şocaţi de moartea acestuia şi de cum s-a întâmplat această tragedie.

Într-un interviu, Emil Hossu declara: Sunt maramureșean după mamă, sălăjean după tată, dar stau în București de foarte multă vreme. Primele sale roluri retribuite au fost la teatrul radiofonic. Ulterior a devenit actor la Teatrul Nottara din București. A avut prestații remarcabile în filme de mare succes precum „Secretul lui Bachus“ (1984) și „Sosesc păsările călătoare“ (1984). Actorul Emil Hossu va fi înmormântat la Cimitirul Bellu din Capitală sâmbătă, la ora 14.00, iar admiratorii vor putea să îşi ia rămas bun de la artist vineri, la Teatrul Nottara din Bucureşti, unde va fi depus trupul neînsufleţit al acestuia, au declarat pentru Mediafax reprezentanţi ai instituţiei.

Printre filmele în care a jucat amintim: „Triunghiul Morţii“ (1999), „Une mère comme on n'en fait plus“ (1997), „Punctul zero“ (1996), „Straniul paradis“ (1995), „Cel mai iubit dintre pământeni“ (1993), „Liceenii în alertă“ (1993), „Oglinda“ (1993), „Balanța“ (1992). El a fost cunoscut şi pentru rolurile din spectacole de teatru, printre care se numără: „Aniversarea“, „Blocaţi în dormitor“, „Capul de Răţoi“, „Clipe de viaţă“, „De trei ori dragoste“, „Doamna nevăzută“, „Doi pe o bancă“, „În piaţa Vladimir“, „Minciuna din mine“, „Nu vorbiţi cu actorii“, „O familie trăznită“, „Omul cu mârţoaga“, „Omul hazardului“, „Special sânge“.

Actorul Dan Bordeianu se află printre cei care trebuia să joace alături de Hossu în piesa „Aniversarea”. „Ne pregăteam pentru piesă. A făcut o criză de inimă şi nu mai este printre noi. Nu a avut probleme medicale grave, cel puţin eu nu ştiu să fi avut. E o pierdere uriaşă. Să o respectăm pe doamna Catrinel, a spus Dan Bordeaianu.

Alexandru Arşinel: „Sunt siderat, blocat. Era un băiat în formă. Este ceva cumplit, nu-mi vine să cred. Era un bărbat care nu-şi arăta vârsta niciodată. Era un actor excepţional de film şi teatru“, a declarat la România TV, Alexandru Arşinel. Nici Rodicăi Popescu-Bitănescu nu-i venea să creadă ce s-a întâmplat: „Nu-mi revin, nu-mi vine să cred“.

Dorel Vişan: „Efortul unui actor este mare tot timpul, nu doar înainte de a intra pe scenă. Un artist mare e un om singur, care creează certitudini pentru alţii. Psihicul lui era foarte solicitat. El niciodată nu s-a plâns de probleme. Mi-a spus cineva că s-ar fi plâns de inimă“.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-06-02

TAGURI: Emil Hosu, probleme, moarte, Teatru, “Aniversare”Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image