2019-02-19 00:49


Ţiganii au demolat casa florarului Muhle

 |  19:54
Ţiganii au demolat casa florarului Muhle

Un clan ţigănesc din Timişoara a demolat Casa Muhle, ridicată în veacul al XIX-lea de florarul Wilhelm Muhle, creatorul primului soi de trandafir românesc. Imobilul, care este amplasat în centrul oraşului de pe Bega, este declarat şi monument istoric, fiind una dintre cele mai impunătoare vile din municipiu.

Romii, care au intrat de aproape 12 ani în posesia vilei, au solicitat de la municipalitate autorizaţie pentru modificări. Ei însă au trecut săptămâna trecută la decopertarea clădirii, pe care au transformat-o rapid într-o ruină, informează Agerpres. Reprezentanţii Primăriei Timişoara au cerut sistarea imediată a lucrărilor, însă consilierii locali liberali îi acuză pe aceştia de dezinteres.

„Avem de-a face cu o demolare total ilegală, care nu a respectat legislaţia în vigoare, regulamentele locale de urbanism şi sper ca acţiunea lor să se oprească aici. Mă tem ca peste 6 sau 12 luni să nu cumva să vedem aici o realizare arhitecturală măreaţă, aşa cum sunt cele din alte zone din centrul istoric al oraşului. Aşa cum s-a procedat aici, s-a procedat cu toate obiectivele. Întotdeauna, sub o aparenţă de legalitate, Primăria Municipiului Timişoara nu a făcut nimic pentru a împiedica aceste monstruozităţi şi sunt convins că dacă nu am fi fost sub presiunea campaniei electorale, nici de această dată nu s-ar fi luat vreo măsură”, a declarat presei, marţi, şeful Comisiei de urbanism a CL Timişoara, consilierul municipal Ciprian Jichici (PNL).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639564-03-10

TAGURI: tigani, domolat, florar, muhle
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HEMAN
01 Iun 2012

Nu stiu de va mai mirati? Asta e nimica toata, cum sa nu demoleze ilegal, cum sa nu se construiasca ilegal cand Arhitecti angajati ai Primariei Timisoara construiesc fara autorizatie si nimeni nu face nimic. Doamna arhitect Doroghi Daniela, angajata in Primaria Timisoara, construieste fara autorizatie pe strada Glad 30 si nimeni nu zice nimic.Politia comunitara ia apararea acestei doamne Doroghi, si nu o amendeaza, astfel agentul Padudeanu de la politia Comunitara cosidera ca totul este perfect legal. Cum este posibil asa ceva? HALOOOO Domnule primar!!! Muritorii de rand sunt imediat amendati si pentru o simpla svhimbare de usa, iar angajatii primariei pot construi fara autorizatie ??? Ordinul Arhitectilor ce pazeste? ce exemplu este arhitecta Doroghi pentru breasla arhitectilor? Rusine , sper ca cineva sa se autosesizese, pana nu e prea tarziu. casa Muhle este oricum distrusa...treziti-va macar acum si luati masuri impotriva acestei arhitecte Doroghi angajata a Primariei Timisoara.Sa mai spunem ca CF-ul pentru Glad 30 nu a mai fost accesat din 1983? Atunci cum a scos doamna Doroghi certificat de urbanism fara CF???? Simpul ILEGAL doar are voie pentru ca este angajata PRIMARIEI:)
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...