2019-03-23 16:51


Ţiganii s-au răsculat la Glina ca să răzbune moartea lui „Cichicean”

 |  19:17
Ţiganii s-au răsculat la Glina ca să răzbune moartea lui „Cichicean”
Zeci de persoane s-au răsculat sâmbătănoapte în comuna Glina din judeţul Ilfov. Motivul ar fi că un tânăr de 18 ani,cunoscut cu antecedente penale, a murit după ce a fost bătut de mai multepersoane, iar autorităţile nu i-au măsuri să îi prindă pe făptaşi. Ţiganii aublocat drumul prin comuna Glina şi s-au încăierat cu forţele de ordine.

Sâmbătă seară zeci de persoane,majoritatea membrii ai familiei Ghiţă din comuna Glina, au ieşit pe stradă casă protesteze la adresa autorităţilor. Ei reclamau faptul că un individ,Bălaşa, ar fi dat dispoziţie să îl omoare în bătaie pe un tânăr. Ţiganii spuncă pe 9 octombrie, patru persoane mascate au dat buzna într-un imobil în carese afla Petre Ghiţă, zis Cichicean, în vârstă de 18 ani şi alţi prieteni ailui. Mascaţii au tăbărât numai asupra lui Petre, neatingându-se de celelaltepersoane care se aflau acolo. După ce l-au bătut bine, mascaţii s-au făcutnevăzuţi. În urma loviturilor încasate, Petre Ghiţă nu s-a mai ridicat de jos.Membrii familiei l-au dus la spital. Vineri, acesta a murit. Imediat dupăeveniment, anchetatorii au deschis dosar penal pentru violare de domiciliu,lovituri şi alte violenţe şi ultraj contra bunelor moravuri. La scurt timp dupăce au aflat că Cichicean a murit, rudele lui s-au dus la poliţie să cearăsocoteală. Poliţistul le-a spus că este dosar penal şi că este posibil să maidureze cercetările din moment ce atacatorii au fost mascaţi şi nimeni nu ştiecine sunt. Auzind acestea, ţiganii s-au scandalizat, acuzându-l pe poliţist căîi ţine partea unui individ Bălaşa, care în viziunea lor ar fi autorul moral alacestor fapte, fiindcă fiul acestuia s-ar fi drogat împreună cu Petre Ghiţă. Forţelede ordine chemate de urgenţă au reuşit cu greu să îi calmeze pe ţigani.

Spectacol cu pirande şi jandarmi

Sâmbătă seară, ţiganii au consideratcă se pot da iar în spectacol. În timp ce unii au sunat la televiziuni săanunţe răscoala, alţii mergeau din poartă în poartă să caute combatanţi pentrulupta armată. Odată venită presa la faţa locului, pirandele au început săleşine pe capete, iar bărbaţii să se dea în spectacol aruncând cu pietre asupraforţelor de ordine. Ţiganii au luat o maşină Dacia Solenza, proprietatea lor,pe care au răsturnat-o şi au pus-o în mijlocul drumului. Apoi i-au spartgeamurile. Văzând că drumul este blocat şi că nu au cu cine să negocieze,jandarmii au fost nevoţi să intervină cu gaze lacrimogene pentru împrăştierea mulţimiişi cu petarde flash bang de descumpănire a agresorilor. Într-un final totnegocierea a fost cea care a dat rezultat. Unul dintre liderii ţiganilor, WiliamOaie, a reuşit să îi calmeze pe agresori spunându-le că nu aşa se procedează şică trebuie să aibă răbdare.

Forţele de ordine au rămas în zonă, laGlina, pentru preîntâmpinarea altor incidente.

Victima se ocupa cu trafic şi consumde droguri

Mai multe persoane au fost audiate, ieri,la sediul Inspectoratului de Poliţie Ilfov, în legătură cu împrejurările încare a fost agresat tânărul de 19 ani care a murit ulterior, fapt care agenerat revolte de stradă la Glina, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

La audieri a fost prezent şi unprocuror criminalist. Printre persoanele audiate au fost atât rudele tânăruluiagresat, cât şi cunoştinţe ale acestuia, pentru ca poliţiştii să stabilească înce împrejurări a avut loc incidentul. Totodată, anchetatorii aşteaptă raportulpreliminar al medicilor legişti prin care să se stabilească exact cauza morţiitânărului.

Surse din rândul anchetatorilor susţincă victima nu era nicidecum uşă de biserică. “Aremai multe fapte. Viol, consum şi trafic de droguri. Este posibil ca una dintreaceste fapte să fi dus la o răzbunare, fiindcă doar el a fost atacat şi bătut.De celelalte persoane nici măcar nu s-au atins. Încercăm să stabilim acumcercul de relaţii al victimei şi implicit posibilii duşmani”, ne-au declaratsurse din rândul anchetatorilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-11-17

Mai multe imagini:
Ţiganii s-au răsculat la Glina ca să răzbune moartea lui „Cichicean”
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...